Fiziksel ve duygusal açıdan farklı yaratılan kadınlar ve erkekler hayatları boyunca farklı imtihanlara tâbi tutulurlar. Buluğa erdiklerinde kadınlar her ay regl olmaya başlarlar ve birtakım dini sorumluluklardan özür haline ulaşırlar. Kadınların regl dönemi bir yaşa geldikten sonra biter. Menopoza girerken ilk zamanlarda düzensiz akıntılar olabilir. Menopoz dönemindeki akıntılarla ibadetler nasıl yerine getirilir?
Kadınların fıtratında olan her ay adet görme hali bir yaşa geldikten sonra kesilir. Menopoz olarak adlandırılan bu durum kadınlarda gebe kalma ve doğurma yeteneğinin sona erdiğinin belirtisidir. Dünya genelinde 45 ve 55 yaşları arasında başlayan bu hal bütün kadınları yakından ilgilendiriyor. Belirtilerinden bazıları adet düzensizliği, sıcak basması, gece terlemeleri ve uyku sorunları olan menopoza girerken kadınlar ibadetlerini yaparken yasak sınırını aşmamak için son derece dikkatli davranıyorlar. Menopoza girdikten sonra gelen akıntılar ibadetlere engel midir? Haberimizde Din İşleri Yüksek kurulunun bu soruya verdiği cevabı bulabilirsiniz.
DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU AÇIKLAMASI
Menopoz, kadınlarda gebe kalma ve doğurma yeteneğinin sona ermesi, âdetten kesilme hâli demektir. Menopoz dönemine geçiş esnasında âdet düzensizlikleri ve âdet günlerinde değişiklikler meydana gelebilir. Uzmanların belirttiğine göre menopoza giren bir kadın, ilk bir sene içerisinde tekrar âdet görebilir. Bu durumdaki kadın, ibadetlerinde âdetli gibi davranır. Ancak bir sene geçtikten sonra görülen kan, özür kanı olarak kabul edilmektedir. Menopoza geçiş dönemindeki kadının, bir kadın doğum uzmanına muayene olup, kanamasının âdet kanaması mı yoksa özür mü olduğunu tespit ettirmesi ve ibadetlerini ona göre yapması uygun olur.
BİR YORUM YAPIN 0