Rukye nedir? Rukye yapmak caiz midir?

İnsan ve cinler için yollanılan Kuran-ı Kerim'in ayetleri insanların şifa bulmasına vesile oluyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) zamanından gelen özel ibadetlerle Kitabı'mızdan gelen bazı ayetler okunarak şifa bulunuyor. Her durumda olduğu gibi önlemler alındıktan ve ehline gidildikten sonra müminlerin en büyük silahı olan duayla, rukyeyle iş daha da sağlama alınmış olunur. Rukye nedir? Haberimizde.

İnsanların sığınacağı en güvenli liman olan Allah (c.c) müminlere çok büyük bir silah vermiştir. Dua ederek Allah'ın emrini uygularız. Kullarım sana beni sorduklarında bilsinler ki şüphesiz ben yakınım, bana dua ettiğinde dua edenin dileğine karşılık veririm. Şu halde benim davetime gelsinler ve bana iman etsinler ki doğru yolu bulabilsinler. (Bakara suresi / 186. Ayet) En büyük kudret ve en büyük güce sahip olan Allah (c.c) kullarına yardımcı olmak için birçok fırsat sunar. O'na (c.c) sığınarak yapılan dualar ve okunan sureler için birçok yol gösterilmiştir. Dua etmenin en güzel yollarından biri de Rukye'dir. Rukye ne demek, rukye yapmanın şartları nedir, rukye nasıl yapılır? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

RUKYE NE DEMEK
ve RUKYE ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Rukye, hastalık ve kötülüklerden korunmak veya kurtulmak amacıyla Kuran-ı Kerim'den ayetler okumak ve dua etmek anlamındaki terimdir. Bir kimsenin başına istenilmeyen kötü bir olay geldiğinde tüm fiziki tedbirler alındıktan sonra Allah'a (c.c) bazı duaların yapılmasıdır. Hastalıklardan ve kötülüklerden kurtulmak için yapılır. Rukye üç çeşittir:

  1. Mubah olan rukye: Kuran-ı Kerim'deki ayetlerle ve Esma-ül Hüsna'dan isimlerle ve Allah'ın (c.c) sıfatlarıyla yapılır. Arapça ve anlamı anlaşılır şekilde yapıldığında mübah olur. 

     
  2. Haram olan rukye: Anlamsız sözler, anlamı olmayan kesik harfler, bilinmeyen isimlerin kullanıldığı rukyeler haramdır. Demir, tuz veya ip kullanılarak yapılan rukye yasaklanmıştır.
     
  3. Şirk olan rukye: Dua ederken küfür gerektiren kelimelerin kullanılması haram kılınmıştır.

RUKYENİN ŞARTLARI

Mubah olan rukyeyi yapmak için bazı şartlar vardır. Bunlar:

RUKYE NASIL YAPILIR?

Şifayı veren Allah'tır (c.c). "Allahım, ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hastalık nedir bırakmasın." ( Buhârî) Kişi elinden geldiğince bütün fiziki olasılıklara başvurduktan sonra dua yoluna gider. Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'de (SAV) hem kendisi hem de ziyaret ettiği bazı hastalara okuyup üflemiştir. Bazende Hz. Aişe (as) annemiz Efendimiz'e (SAV) okumuş ve eliyle meshetmiştir. (Buhari)

Emine Erdoğan Dünya Çevre Günü hakkında paylaşımda bulundu!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan Dünya Çevre Günü hakkında paylaşımda bulundu!

BİR YORUM YAPIN 0