Ahir dünyada meydana gelen her şeyin vakti Allah'ın (c.c) takdiri ile belirlenir. İnsanlar sadece gayret gösterir ve çalışır ama zamana veya sonuca müdahale edemez. Hikmet sahibi Allah (c.c) yeri geldiğinde bazı olayların zamanını erteler ama erteleme için hayr vaadini yineler. El-Muahhir (c.c) esmasının bütün ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.
Kainatı ve içindekileri yaratan Allah (c.c) Kuran-ı Kerim'deki ayetlerde ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) yolladığı hadislerde Kendi'ni (c.c) yarattığı insanlara en güzel şekilde tanıtmıştır ve kullarından beklentisini çok açık şekilde söylemiştir. “Ben cinleri ve insanları ancak (beni tanıyıp) bana kulluk etsinler diye yarattım.” (Zariyat suresi / 56. Ayet) Allah'ı tanımanın birçok yolları vardır. En güzel yollarından biri de Allah'ın (c.c) isimlerinin bulunduğu Esma-ül Hüsna'yı öğrenmekten geçer. Yüz esmanın sıralandığı listeden bugün El-Muahhir (c.c) esmasıyla karşınızdayız. Kullar Allah'ın (c.c) onların yanında olduğunu bilmelidirler ancak bu durum inkarcılar için söz konusu değildir. "Senden önce de nice peygamberlerle alay edildi. Fakat ben, o kâfirlere akıllarını başlarına toplamaları için bir süre mühlet verdim. Ama onlar akıllanmayınca sonra da onları azabımla kıskıvrak yakaladım, cezam nasılmış, gördüler." (Ra’d suresi / 32. Ayet) El-Muahhir (c.c) ne demek? El-Muahhir (c.c) esmasının faziletleri nelerdir? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.
EL-MUAHHİR (C.C) NE DEMEK?
Allah (c.c) bütün yarattıklarının üzerinde tasarrufa sahiptir. Başa gelen her şeyde bir hayr vardır. “Sizin hayır sandığınız şer, şer sandığınız şeyde hayır vardır. Allah(c.c.) bilir, siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi / 216. ayet) El-Muahhir (c.c) esmasıyla Rabb'imizin istediğinde sona bıraktığını, istediğini geri bıraktığını, istediğini arkada bıraktığını anlarız. İnsanlar bazen Allah'ın (c.c) onlardan istediklerini yapmadıklarında ve anında cezalandırılmadıklarından dolayı kendilerini kârda sanırlar ancak Allah (c.c) Onları, gözlerin dehşetle dışarı fırlayacağı bir güne ertelemektedir. (İbrahim Suresi / 42. ayet) İnsanların cezalarının tehir edilmesi onlara tövbe etme ve affolunmasının fırsatını verir:
De ki: “Ey günah işleyerek kendilerine yazık eden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümîdinizi kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz O, çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.” (Zümer suresi / 53. Ayet)
EL-MUAHHİR (C.C) ESMASI FAZİLETLERİ
- El-Muahhir (c.c) esmasının zikri biiznillah tövbelerin kabul olmasına vesile olur.
- El-Muahhir (c.c) esmasının sürekli tekrarı bir kalkan gibi insanları korur ve kötü insanların şerrine set vurur.
- El-Muahhir (c.c) esmasını dua ederken tercih etmek Allah'ın (c.c) izni ile işlerde muvaffakiyet sağlar.
- El-Muahhir (c.c) esması Allah'ın takdiriyle başarının anahtarlarından biridir.
BİR YORUM YAPIN 0