Parmak çıtlatmak caiz midir? Parmak çıtlatmak hangi zamanlarda mekruhtur?

Parmak çıtlatması bazen stresten kimi zamanda can sıkıntısından yapılan bir alışkanlıktır. Alışkanlıkların hepsi bazen dinen mübah değildir ve parmak çıtlatması birçok insan tarafından yapıldığı için internette dinen caiz olup olmadığı sıkça araştırılıyor. Biz de çok merak edilen parmak çıtlatmanın dini hükmünü sizler için araştırdık. Cevabı haberimizde bulabilirsiniz.

İnsanların edindiği alışkanlıklardan bazıları onların sağlığı için bazen iyidir bazen de kötüdür. Hayatlarına yön verirken hep iyi alışkanlıklar edinmeye çalışan kimseler bazen dalgınlıklarına yenik düşüp parmak çıtlatmak gibi sağlığa kötü etkisi olan alışkanlıklar ediniyor. Uzmanlar parmak çıtlatmanın bir tik haline geldiğinde tehlikeli olabileceği konusunda uyarır çünkü sıkça yapılan parmak çıtlatması nedeniyle bağlarda gevşeme olacağını ve elin tutma gücünün azalacağını belirtiyorlar. Tıbbi açıdan bakıldığında tik haline gelince zararlı olabileceğini gördüğümüz parmak çıtlatması dinen caiz midir? Parmak çıtlatma alışkanlığı hangi durumlarda mübahtır  ve hangi durumda mekruhtur? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Parmak çıtlatmak

Parmak çıtlatmak

PARMAK ÇITLATMASI NE DEMEK?

Parmak boğumlarını kırarak can sıkıntısından yapılan alışkanlıktır. Eklemlerin çıtlatılması sanıldığının aksine kireçlenmeye neden olmaz. Nadir durumlarda olsa da, bazen eklemleri çıtlatmak bir siniri veya bir kası germeye neden olabilir.  

Parmak çıtlatmanın zararları nelerdir, nasıl bırakılır?İLİŞKİLİ HABERParmak çıtlatmanın zararları nelerdir, nasıl bırakılır?

PARMAK ÇITLATMAK CAİZ MİDİR?

Parmak çıtlatmak namazda mekruhtur. Namaz dışında parmak çıtlatmak normaldir. Eğer kaslara zarar veriyorsa parmak çıtlatmak caiz olmaz. Normal hayatta parmak çıtlatmak mübahtır ama namaz içinde mekruhtur.

El Nino etkisi nedir? El Nino tehlikesi nedir? Türkiye'de hangi bölgeler riskli

İLİŞKİLİ HABER

El Nino etkisi nedir? El Nino tehlikesi nedir? Türkiye'de hangi bölgeler riskli

BİR YORUM YAPIN 0