El-Müntekim (c.c) ne demek? El-Müntekim (c.c) faziletleri nelerdir?

Hayata gelen bütün insanlar Rabb'in (c.c) imtihanına tabi tutulurlar. İslam'la şereflenen insanlar ahir dünya da yaptıklarıyla ahiretlerini kazanırlar. Hata yapmaya meyyal olan beşerlerin yaptıkları hata sonrasında pişman olup tövbe etmeleri için fırsat veren Allah'ın (c.c) El-Müntekim 100 esmasından bir tanesidir. Ek-Müntekim (c.c) isminin bütün ayrıntıları haberimizde.

Kainatın sahibi Allah'ı (c.c) tanımak insanların kendilerine yapabileceği en güzel iyiliklerden biridir. Kulluk ettiğimiz Zat'ın gücü ve kudreti sayesinde dünyada hiçbir zaman yalnız olmadığımızı anlarız. Arkamızdaki desteğin yanı sıra bizi yaratan ve sonsuz nimetlerle kuşatan Allah'ı (c.c) anlamaya başlarız. Dünya'da Allah'ı (c.c) görme şansımız yoktur ancak Buhari ve Müslim kaynaklı bir hadiste müminler, bulutsuz bir günün öğle vaktinde güneşi ve bulutsuz bir gecede dolunayı gördükleri gibi Allah’ı âhirette görecektir. Ahir dünyada gözlerimizle Allah'ı (c.c) göremeyeceğiz ama O'nu tanımanın birçok yolu vardır. Bakmayı bilen için herşey Allah'ın (c.c) varlığının ispatıyken, O'nu daha net çizgilerle tanımak için Allah'ın (c.c) 100 güzel isminin bulunduğu Esma-ül Hüsna'ya bakılır. Yüz Esmadan birisi de El-Müntekim'dir (c.c). El-Müntekim ne demek, El-Müntekim (c.c)  faziletleri nelerdir, Kuran-ı Kerim'de El-Müntekim (c.c) nerelerde geçer? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

El-Adl (c.c) ne demek? El-Adl isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Adl...İLİŞKİLİ HABEREl-Adl (c.c) ne demek? El-Adl isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Adl...

EL-MÜNTEKİM (C.C) NE DEMEK?

El-Müntekim (c.c) ne demek?

El-Müntekim (c.c) ne demek?

 

Allah (c.c) zalimleri mutlaka cezalandırır ama bu konuda aceleci davranmaz. “Fakat biz büyük bir şiddetle yakalayacağımız gün, kesinlikle intikamımızı alırız.” (Duhan suresi / 16. Ayet) Allah (c.c) adaletlidir ve suçluları, kendşine isyan edenleri, asileri, canileri ve azgınları mutlaka cezalandırır. Rabb (c.c) kullarını hata yaptıkları anda cezalandırmaz, onlara tövbe edip hatalarından dönme imkanı verir. Çeşitli şekillerde onları uyarır ve asi kullar uyarıları görüp tehlikeli yollarından vazgeçmedikçe “Allah daima galiptir, öç alandır.” (Maide suresi / 95. Ayet)

EL-MÜNTEKİM (C.C) FAZİLETLERİ

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • Ya Müntekim (c.c) esmasının zikri biiznillah kişileri kötülüklerden korur.
     
  • Ya Müntekim (c.c) esması Allah'ın izniyle haset şerrinden korur.
     
  • Ya-Müntekim (c.c) esmasının sürekli tekrarı manevi zırh olarak insanların ve cinlerin nazarından korur.

 

BİR YORUM YAPIN 0