Oturarak namaz nasıl kılınır? Oturarak namaz kılarken nelere dikkat edilmeli?

İslam'ın şartlarından biri olan namaz her buluğa eren Müslümanın üzerine farzdır. Son derece önem arz eden namazı kılmamak için ya ölü ya da akıl sağlığını kaybetmiş olmak gerekir. Allah'ın (c.c) kelamı Kuran-ı Kerim'de birçok ayette yar alan namazı kılmamanın özrü olmaz. Ayakta durmakta zorlanan Müslüman yatarak, oturarak ya da göz ile ima yoluyla namaz kılar. İma ile nasıl namaz kılınır? Cevabı haberimizde.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Namaz kuralları olan bir ibadettir. Kıyam, rüku, secde ve oturmalar namazın hareketleridir. Her biri farz olan hareketlerden birini zorunluluk olmadan, isteyerek terk edilirse namaz bozulur. Ancak insanları zor durumda bırakmayan dinimizde her kişi gücü yettiğinden sorumludur. Namazın  fiziki hareketlerini sağlığı el vermediği için yapamayan kişilere kolaylıklar sağlanmıştır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) “Namazı ayakta kıl, güç yetiremezsen oturarak kıl, buna da güç yetiremezsen yan üzere yaslanarak kıl.” (Buhârî) buyurdu. Her hafta Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Cuma Sohbetleri programında Necmettin Nursaçan gelen bir soru üzerine oturarak nasıl namaz kılınacağını anlattı. İma ile nasıl namaz kılınır? Oturarak namaz kılarken rüku nasıl yapılır? Oturarak namaz kılarken secde nasıl yapılır? Verdiğimiz sorulara Necmettin Nursaçan'ın cevabını bulabilirsiniz.

oturarak namaz

oturarak namaz

Namaz insanları kendi nefislerinden ve şeytanın vesvesesinden korur. Rabbimiz (c.c) Sana vahyedilen kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir. (Ankebût suresi 45. ayet) buyurdu. Hem ahir dünya da hem de ahirette bizlere yoldaşlık edecek namaz aksatılmaması gereken çok önemli bir ibadettir. Kabre girince ilk sorulacak sorulardan biri olan namazı aksatmadan kılmak gerekir. İnsanın durumu ömür boyunca sıklıkla değişir. Her insanın başına gelebilecek hastalıklarda fiziki hareketler yapmakta insanlar bazen zorlanabiliyor. İslam namaz kılarken zorlanan Müslümanlara ibadetlerini ifa etmeleri için bir takım kolaylıklar sağlamıştır. Ayakta namazlarını kılamayanlar için, oturarak, uzanarak ya da göz ile ima yoluyla namaz kılmaları söylenmiştir. 

Namazdaki beden hareketleri ne anlama geliyor? Kıyam, rüku ve iki secdenin hikmeti nedir? İLİŞKİLİ HABERNamazdaki beden hareketleri ne anlama geliyor? Kıyam, rüku ve iki secdenin hikmeti nedir?

İMA İLE NASIL NAMAZ KILINIR?
NECMETTİN NURSAÇAN'IN CEVABI

Şerefiye Sarnıcı nerede, nasıl gidilir? Şerefiye Sarnıcı hikayesi ve özellikleri nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Şerefiye Sarnıcı nerede, nasıl gidilir? Şerefiye Sarnıcı hikayesi ve özellikleri nedir?

BİR YORUM YAPIN 0