Allah’ın (c.c) bütün isimleri, her bir esması kalbe şifadır. Allah Teâlâ’ya dua ederken ona diğer isimleriyle hitap etmek, duada onu farklı farklı isimlerle anmak ne güzeldir. Allah’ın bütün isimlerinin ayrı bir manası var ve dua ederken manayı gözetmek gerekir. Zalimin ve düşmanın zulmünden korunmak için hangi Allah’ın hangi esması söylenmelidir?
Arapça isim kelimesinin çoğulu olan esma, isimler demektir. Esma’ül-Hüsna ise Allah’ın (c.c.) en güzel isimleri anlamına gelir. Her bir ismin anlamı farklıdır. Peki, zalim kişinin ve düşmanın kötülük ve şerrinden sakınmak için hangi Allah’ın (c.c.) hangi güzel ismi uygundur?
"El-Müntekim", Allah Teâlâ’nın güzel esmasından biri ve anlamı "zalimlere cezasını veren" demektir. Dua ederken "el-Müntekim" şeklinden dua edilir. Hz.Peygamber (a.s.) da zalimlere karşı Allah’a (c.c.) sığınmıştır. Bir Hadis-i Şerif’inde şöyle buyurmuştur:
"Ey kitab’ı (Kur’an’ı) indiren, bulutları gökyüzünde gezdiren ve düşman saflarını darmadağın eden Allahım, şu düşmanı perişan et ve bizi onlara karşı muzaffer kıl!" (Buhârî, Cihâd,112)
HANGİ ESMA’ÜL-HÜSNA DÜŞMANA KARŞI KORUR?
Zalimin ve düşmanın şerrinden sakınmak için Allah’ın (c.c.) şu isimleri zikir olarak çekilebilir:
Yâ Hasib, Yâ Âhir, Yâ Hafid, Yâ Habir, Yâ Kabid, Yâ Muzill, Yâ Müntekim, Yâ Mümit, Yâ Vekil, Yâ Vâhid, Yâ Bâis, Yâ Muktedir, Yâ Darr, Yâ Aziz, Yâ Cebbar, Yâ Kahhar, Yâ Mukaddim, Yâ Muahhir, Yâ Mucib
Bu isimleri istediğiniz yerde ve istediğiniz sayıda zikredebilirsiniz.
BİR YORUM YAPIN 0