Hayırlı bir iş için hangi duaları okumalıyız? Her işin hayra çıkması için dua

İslam dini her işin hayır üzere yapılmasını tavsiye eder. Ancak bazı durumlarda birçok insan yapmaya niyet ettiği bir işin hayırlı mı hayırsız mı olacağına karar vermekte zorlanır. Dinimizde işlerin hayra çıkması için çeşitli dualar vardır. Peki, hayırlı bir iş için hangi duaları okumalıyız? Her işin hayra çıkması için dua hangisidir?

Her işe başlarken o işin hayırlı bir iş mi yoksa şer mi olduğu dinimizce çok önemlidir. İslam dini her zaman hayrı ve güzel işleri emreder, kötü işleri ve şerri yasaklar. Bu konuda pek çok ayet ve hadis vardır. Hz. Peygamber her zaman Müslümanlara iyi ve güzel işler yapmayı emretmiştir. Peki, herhangi bir işe başlarken o işin hayırla başlaması ve hayırla bitmesi için nasıl dua edilmelidir? Hayırlı bir iş için hangi duaları okumalıyız? Her işin hayra çıkması için dua hangisidir?

Hayırlı bir iş için nasıl dua edilmelidir

Hayırlı bir iş için nasıl dua edilmelidir

Nasıl iyi bir mümin olunur? Müslüman olmak için ne yapılmalı? Müslüman olmanın şartlarıİLİŞKİLİ HABERNasıl iyi bir mümin olunur? Müslüman olmak için ne yapılmalı? Müslüman olmanın şartları

 

İŞLERİN HAYRA ÇIKMASI İÇİN HZ. PEYGAMBERİN DUASI

Hz. Peygamber’in (a.s.) hanımlarından Hz. Ümmü Seleme validemiz, Peygamberimizin Rabbinden istediği şeylerin şöyle olduğunu haber vermiştir:

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ خَيْرَ الْمَسْأَلَةِ،وَخَيْرَ الدُّعَاءِ، وَخَيْرَ النَّجَاحِ، وَخَيْرَ الْعَمَلِ،وَخَيْرَ الثَّوَابِ،وَخَيْرَ الْحَيَاةِ، وَخَيْرَ الْمَمَاتِ، وَثَبِّتْنِي، وَثَقِّل مَوَازِينِي، وَحَقِّقْ إِيمَانِي، وَارْفَعْ دَرَجَاتِي، وَتَقَبَّلْ صَلاَتِي، وَاغْفِرْ خَطِيئَتِي، وَأَسْأَلُكَ الدَّرَجَاتِ العُلاَ مِنَ الْجَنَّةِ، اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ فَوَاتِحَ الْخَيْرِ، وَخَوَاتِمَهُ، وَجَوَامِعَهُ، وَأَوَّلَهُ، وَظَاهِرَهُ، وَبَاطِنَهُ، وَالدَّرَجَاتِ الْعُلَا مِنَ الْجَنَّةِ آمِينْ، اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ خَيْرَ مَا آتِي، وَخَيْرَ مَا أَفْعَلُ، وَخَيْرَ مَا أَعْمَلُ، وَخَيْرَ مَا بَطَنَ، وَخَيْرَ مَا ظَهَرَ، وَالدَّرَجَاتِ العُلَا مِنَ الْجَنَّةِ آمِينْ، اللَّهُمَّ إنِّي أَسْأَلُكَ أنْ تَرْفَعَ ذِكْرِي، وَتَضَعَ وِزْرِي، وَتُصْلِحَ أمْرِي، وَتُطَهِّرَ قَلْبِي، وَتُحَصِّنَ فَرْجِي، وَتُنَوِّرَ قَلْبِي، وَتَغْفِرَ لِي ذَنْبِي، وَأَسْأَلُكَ الدَّرَجَاتِ الْعُلَا مِنَ الْجَنَّةِ آمِينْ، اللَّهُمَّ إنِّي أَسْأَلُكَ أنْ تُبَارِكَ فِي نَفْسِي، وَفِي سَمْعِي، وَفِي بَصَرِي، وَفِي رُوحِي، وَفِي خَلْقِي، وَفِي خُلُقِي، وَفِي أَهْلِي، وَفِي مَحْيَايَ، وَفِي مَمَاتِي، وَفِي عَمَلِي، فَتَقَبَّلْ حَسَنَاتِي، وَأَسْأَلُكَ الدَّرَجَاتِ العُلَا مِنَ الْجَنَّةِ، آمِينْ

Allâhumme innî es eluke hayral-mes eleti ve hayrad-du‘âi ve hayran-necâhi ve hayral-‘ameli ve hayras-sevâbi ve hayral-hayâti ve hayral-memâti ve sebbitnî ve seggil-mevâzînî ve hakkik îmânî verfe’ deracâtî ve tekabbel-salâtî, veğ-fir hatîetî ve es eluked-deracâtil-‘ulâ minel-cenneti.

Allâhumme innî es eluke fevâtihal-hayri ve havâtimehû ve cevâmi‘ahû ve evvelehû ve zâhirahû ve bâtinehû, ved-deracâtil-‘ulâ minel-cenneti Âmîn.

Allâhumme innî es eluke hayra mâ êtî ve hayra mâ ef‘alu ve hayra mâ e‘melu ve hayra mâ betane ve hayra mâ zahera, ved-deracâtil-‘ulâ minel-cenneti Âmîn.

Allâhumme innî es eluke en terfe‘a zikrî ve teda‘a vizrî ve tusliha emrî ve tutahhira kalbî ve tuhassine fercî ve tunevvira kalbî ve teğfira lî zenbî ve es eluked-deracâtil-‘ulâ minel-cenneti Âmîn.

Allâhumme innî es eluke en tubârike lî nefsî ve fî sem‘î ve fî besarî ve fî rûhî ve fî halkî ve fî ehlî ve fî mehyâye ve fî memâtî ve fî ‘ameli, fetekabbel hasenâtî ve es eluked-deracâtil-‘ulâ minel-cenneti Âmîn.”

Meali:

Allah'ım! Gerçekleşen olayın en hayırlısını, duanın en hayırlısını, başarının en hayırlısını, amelin en hayırlısını, sevabın en hayırlısını, hayatın en hayırlısını, ölümün en hayırlısını dilerim. Ayaklarımı sabit kıl. Tartılarımı mizanda ağır eyle. İmanımı doğrula, derecelerimi yükselt, namazımı kabul et, hatamı bağışla. Senden cennetin en yüce derecelerini isterim.

Allah'ım! Senden hayrın girişini, sonunu, genelini, evvelini, zahirini, batınını ve cennetten en yüce derecelerini isterim. Amin.

Allah'ım! Senden getirdiğimin en hayırlısını, yaptığımın en hayırlısını, amelimin en hayırlısını, gizlediğimin en hayırlısını, açığa vurduğumun en hayırlısını ve cennetin en yüce derecelerini isterim. Amin.

Allah'ım! Senden benim zikrimi yüceltmeni, günahımı bırakmayı, işimi ıslah etmeni, kalbimi temizlemeni, namusumu korumanı, kalbimi nurlandırmanı, günahımı bağışlamanı dilerim. Senden en yüce dereceleri isterim. Amin.

Allah'ım! Benim nefsimi, kulağımı, gözümü, ruhumu, yaratılışımı, ahlakımı, ailemi, yaşantımı, ölümümü, amelimi mübarek kıl. İyiliklerimi kabul et. Cennetten yüce dereceleri isterim. Amin.

HER HAYRIN BAŞI BESMELEDİR

Kuran-ı Kerim’de her surenin başı olan besmele, dinimizce tüm hayırlara kapı açan anahtardır. Nitekim İmam Suyuti’nin rivayetine göre Hz. Peygamber (a.s.) "Besmele her kitabın anahtarıdır” buyurmuştur. Her kim ki hayır niyet eder ve Allah’ın adıyla o işe başlarsa, sonu da hayır olur.

Samsun'un Davos'u: Ayvacık! Samsun Ayvacık'ta gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Samsun'un Davos'u: Ayvacık! Samsun Ayvacık'ta gezilecek yerler
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0