Helal yoldan olduğu koşuluyla Müslümanlar zengin olmayı dileyebilir ve bunun için çalışabilir. Peki, zengin olmak için hangi duaları okumak gerekir? Maddi durumun iyileşmesi ve gelirin artması için okunacak dualar hangileridir?
Birçok insanın hayali olan zengin olmak, dinen mübahtır. Yani, helal yoldan olduğu müddetçe talep edilebilir ve zenginlik için çalışılabilir. Dünyevi mal mülk edinmek, Müslümana helal kılınmıştır. Ancak buradaki temel nokta helal yoldan para kazanmak ve kazanılan parayı helal yollardan harcamaktır. Maddi durumu çok iyi olmayan ya da daha fazla zenginlik isteyen Müslümanlar ise, bu amaçlarına ulaşmak için bereket, rızık ve gelirin artması için okunacak duaları araştırmaktadır. Öncelikle belirtmek gerekir ki, bereket ve rızkın artması için öncelikle fiilî dua gerekir. Yani, Müslüman, amacına ulaşmak için gereken çaba ve zahmeti göstermelidir. Bununla birlikte sözlü dua da etmelidir. Çünkü Allah Teâlâ, kullarına, kendisinden bir şeyler istemesini emretmiştir. Allah Teâlâ, kendisine dua ettiğimizde duamızı kabul edeceğini ve dua eden kullarının isteklerine her zaman karşılık vereceğini vaat etmiştir. Bakara Suresinin 186. ayetinde şöyle buyurmuştur:
Okunuşu: "Ve'l-zîne se'eleke ibadî annî fe-innî garîbun ucîbu de'vete'd-dâî izâ de'âni fe'l-yestecîbû lî velyu'minû bî leallehum yerşudûn."
Anlamı: "Kullarım sana beni sorduklarında bilsinler ki şüphesiz ben yakınım, bana dua ettiğinde dua edenin dileğine karşılık veririm. Şu halde benim davetime gelsinler ve bana iman etsinler ki doğru yolu bulabilsinler."
Bu yüzden sözlü dua Müslüman için çok önemlidir ve her ne istenirse onu Allah'tan istemek gerekir. Zenginlik ve gelirinin artmasını isteyen, fakirlikten kurtulmak isteyen de bunu Allah'tan istemelidir. İşte fakirlikten kurtulmak için okunacak dua ve zikirler.
ZENGİN OLMAK İÇİN DUALAR VE ZİKİRLER
Öncelikle bir Müslümanın dua ederken samimi ve içten olması gerekir. Kalpten dua edenin duası kabul olur. Temiz bir kalple ve iyi niyetlerle edilen duaya Allah Teâlâ karşılık vereceğini vaat etmiştir. Nitekim yüce kitabında şöyle buyurmuştur:
-
"Eğer şükrederseniz, size olan nimetlerimi artırırım" (İbrâhim Suresi, 7).
-
Ayrıca rivayete göre; "Her gece Vâkıâ sûresini tilâvet eden kimsseye ebediyyen fakirlik ve sıkıntı isâbet etmez; yani darlık görmez" buyrulmuştur (Beyhakî, Şuab, II, 492).
Bolluk, bereket ve zenginlik isteyen Müslüman şu duaları etmelidir:
- "Allâhümmekfinî bi helâlike an harâmike, veğninî bi fadlike ammen sivâke."
Allah'ım! Bana helal rızık nasip et beni haramdan koru! Lütfunla beni kendinden başkasına muhtaç etme.
- "Rabbi evzı’nî en eşkure ni’metekelletî en’amte aleyye ve alâ vâlideyye ve en a’mele salihan terdâhu ve edhılnî bi rahmetike fî ibâdikes sâlihîn(sâlihîne)."
"Ey Rabbim! Beni; bana ve ana babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat!"
- "Rabbiğfir lî veheb lî mulken lâ yenbağî li ehadin min ba’dî, inneke entel vehhâb(vehhâbu)."
"Ey Rabbim! Beni bağışla. Bana, benden sonra kimseye lâyık olmayacak bir mülk (hükümranlık) bahşet! Şüphesiz sen çok bahşedicisin!"
BOLLUK, BEREKET VE ZENGİNLİK İÇİN ESMAÜ'L HÜSNA
-
"Ya Vehhab": Ey bolca hediyeler veren Vehhab. Bu esmayı çeken kişiler zengin olmanın yolunu açarlar.
-
"Ya eğna min külli ganiy": Ey zengin olan, ey bütün zenginlerin en zengini
-
"Ya ecvedü min külli cevad": Ey cömert olan, ey bütün cömertlerin en cömerti
-
"Ya elfatü min külli latif": Ey lütuf sahiplerinden daha lütufkar olan Latif
-
"Ya ekremü min külli Kerim": Ey ikram eden, ey ikram edenlerden daha Kerim
-
"Ya erhamü min külli Rahim": Ey en lütufkar ve merhametli olan, ey merhametlilerden daha Rahim
-
"Ya ehabbu min külli Habib": Ey sevgili olan, ey tüm sevgililerden daha sevgili Allah
Ayrıca şu duayı edene bolluk ve bereket yağar:
Yâ Allahu, yâ Rabbi, yâ Hayyü, yâ Kayyûmü, Yâ Zel Celâli ve ikram.
Es’elüke bismikel azîmil-a’zami
Enterzukanî helâlen tayyiben
Alahümme in kâne rızkunâ fissemâi enzilhu
Ve in kâne fil ardi ezhirhu ve in kane ba’iden karribhu
Ve in kâne kâriben yessirhü
Ve in kâne kalîlen kessirhü
Ve in kâne kesîren ihfazhü bilbereketi
BİR YORUM YAPIN 0