İsrail'in zulmüne karşı okunacak dualar! Filistinli kardeşlerimize nasıl dua etmeliyiz?

İsrail, Filistin üzerinde uzun yıllardır sistematik olarak bombalama ve yok etme faaliyeti yürütüyor. Özellikle 7 Ekim'den bu yana başlayan süreçte çok sayıda masum insan yanarak can verdi. Peki, İsrail'in zulmüne karşı okunacak dualar nelerdir? Filistinli kardeşlerimize nasıl dua etmeliyiz? Zalimin zulmüne karşı dualar...

Başa gelen tüm kazalar ve belalar için Allah'a el açıp dua edilir, o  belanın def'i Allah'tan dilenir. Uzun yıllardır Filistinli kardeşlerimize yönelik uygulanan zulümler, son aylarda tarifi imkansız bir kıyıma dönüştü. Dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlenirken, yaşanan zulme dayanamayan, üzülen ve bir an önce bitmesini isteyen iyi kalpli insanlar, yerkürenin dört bir yanında seslerini yükseltmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra, duanın gücünü de yadsımamak gerekir. Peki, İsrail'in zulmüne karşı okunacak dualar nelerdir? Filistinli kardeşlerimize nasıl dua etmeliyiz? Zalimin zulmüne karşı dualar...

İsrailin zulmüne karşı dualar

İsrailin zulmüne karşı dualar

İSRAİL'İN ZULMÜNE KARŞI DUALAR

Felaket zamanlarında; örneğin kıtlık, savaş, salgın hastalık vs. durumlarında Kunut duası okunur. Kimi alimlere göre sabah namazının farzının ikinci rekatında rükudan sonra okunan bu dua, kimi alimlerce de bütün farz namazların son rekatında yine rükudan sonra okunur. Her halükârda namaz esnasında okunan bu duanın, felaketlerden ve düşman saldırısından sakındıracağına inanılır.

Rivayete göre hicretin 4. yılında Uhud savaşından dört ay sonra yetmiş Kuran öğretmeninin şehid edildiği Bir-i Maune Faciasında, bu katliamı yapan Beni Suleym, Rial, Zekvan, Usayye kabileleri aleyhine bir ay boyunca sabah namazında "Allah'ım! Onların durumlarını sana havale ediyorum. Ey Allah'ım! Onların yıllarını Yusuf Peygamber'in kıtlık yılları gibi çetin yap, başlarına darlık getir." sözleriyle kunut yapılmıştır.

  • Kunut yapmak

Kunut yapmak, "taatte bulunmak, dua etmek ve herhangi bir şerden kurtulmak ya da hayrı elde etmek için namazda Allah'a sığınmak" anlamına gelir. Hz. Peygamberin sünnetinde bulunan bu uygulamada herhangi bir duanın okunması yeterlidir. Ancak genel olarak bazı özel dualar adet olmuştur.

Hanefîler ve Malikiler Hz. Ömer’den rivayet edilen şu dua ile kunut yapar: "Allahümme innâ neste‘înüke ..." ve "Allahümme iyyâke na‘büdü ..."

Şafiler ve Hanbeliler ise  Hz. Ali’den rivayet edilen şu dua ile kunut yapar: "Allahümmehdinî fî men hedeyte ..."

Kıtlık, salgın hastalık, düşman saldırısı gibi umumi felaket zamanlarında da kunut duası okunması fakihlerin çoğuna göre meşrudur.

İsrailin zulmüne karşı dualar

İsrailin zulmüne karşı dualar

  • Sözlü dua

Filistinli kardeşlerimiz için dua etmek isteyen kişiler bütün samimiyetleriyle Allah'a el açıp içlerinden geldiği gibi dil dökebilir, dua edebilir. Örneğin: "Allah'ım Filistinli kardeşlerimizi koru, onlara güç ve kuvvet ver. Zalimleri yok et ve dinini muzaffer et. Amin"

Zalimin zulmünden kurtulmak için hangi Esma’ül-Hüsna zikredilmelidir?İLİŞKİLİ HABERZalimin zulmünden kurtulmak için hangi Esma’ül-Hüsna zikredilmelidir?

  • Fiili dua

Sözlü duaların yanı sıra fiili dualar da çok önemlidir. Çünkü fiili dua, doğrudan bir gerçekliği değiştirmek istemek ve değişmesi için çaba sarf etmek, sorumluluk almak anlamına gelir. Filistinli kardeşlerimiz için fiili dua ise boykot uygulamasına katılmak olabilir. İsrail'i ve İsrail ordusunu doğrudan destekleyen markaların ürünlerini kullanmamak, İsrail'in zulmüne karşı bir dua çeşididir.

2024 trendleri ve kapsül dolabın olmazsa olmaz aksesuarları! Kapsül gardıropta neler olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

2024 trendleri ve kapsül dolabın olmazsa olmaz aksesuarları! Kapsül gardıropta neler olmalı?
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0