Kutsal topraklarda hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi

Geçtiğimiz gün Türkiye'den son hacı kafilesinin de Mekke'ye ulaşmasıyla hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğu tamamlanmış oldu. Milyonlarca Müslüman'ın ibadet için gittiği topraklarda vefat edenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla hacı adaylarını tatlı telaşlı bir heyecan sardı. 9 Mayıs'ta ilk Türk kafilesinin kutsal topraklara doğru yola çıkmasının ardından son Türk kafilesi de 11 Haziran'da vardı. Bu sene 84 binden fazla vatandaş hac için Mekke ve Medine'ye gitti. Bunların yüzde 53'ü kadınken yüzde 47'si de erkeklerden oluşuyor. Hacı adayların yaş ortalaması ise 60 oldu.

KUTSAL TOPRAKLARDA 17 VATANDAŞ VEFAT ETTİ

2024 yılı hac organizasyonunda hayatını kaybeden hacı adayların sayısı 17'ye yükseldi. Vefat edenlerin büyük bölümünün kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıklar sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca kutsal topraklarda sağlanan sağlık hizmetleri kapsamında 56 binden fazla kişi muayene edildi. Bu muayenelerin çoğu ise Diyanet Mekke Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

500'DEN FAZLA SAĞLIK PERSONELİ GÖREV YAPIYOR

Diyanet Mekke Hastanesi'nde 500'den fazla sağlık personeli görev yapıyor. C tipi, bir ve ikinci basamak düzeyde hizmet veren hastane, 100 yatak kapasiteli ve 20 branştan polikliniğe sahip.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0