Kutsal topraklarda 23 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

Milyonlarca Müslüman hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara akın etti. Kutsal topraklarda bulunan 23 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.

Dünyanın her yerinden hacı olmak için Mekke'ye gelen Müslümanlar Kurban Bayramı itibariyle haccın erkanını yerine getirerek ibadetlerini tamamladı. Arafat ve Müzdelife ile başlayan serüven şeytan taşlama, tavaf ve sa'y yaptı. Hac vazifesi için kutsal topraklarda bulunan Türk vatandaşlarından 23'ü hayatını kaybetti.

KUTSAL TOPRAKLARDA VEFAT EDEN TÜRKLERİN SAYISI 23'E YÜKSELDİ

Türkiye'de  ilk kafilenin 9 Mayıs günü Medine'ye giderek başlayan kutsal yolculuk Kurban Bayramından önce tamamlanmıştı. 2024 hac organizasyonunda kutsal topraklara giden 84 binden fazla vatandaşın yaş ortalaması 60'tı. Bu yıl hacca giden Türk vatandaşlarından hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi. Ölen vatandaşların genellikle kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Hacıların büyük bölümü Diyanet Mekke hastanesinde gerçekleşirken, hastanede 56 binden fazla muayene gerçekleştiği açıklandı.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0