Diyanet'ten kutsal topraklarda yeni hizmet! İlk kez uygulandı, hacılar memnun kaldı

Diyanet bu sene ilk defa depremzede, hasta, yakını kaybeden, kalabalıktan veya kaybolmaktan korkan hacılar için manevi danışmanlık hizmeti başlattı. Yaklaşık 1000 görüşmenin gerçekleştiği uygulamayı hacılar, memnuniyetle karşıladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl kutsal topraklarda yepyeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Mühtedi Çalışmaları ve Yurtdışı Sosyal İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Sevde Düzgüner, Fetva ve İrşat Ekip Başkanlığı olarak 2024 Hac Organizasyonu kapsamında fetva, irşat ve manevi destek konularında hizmet verdiklerini belirtti. Fetva hizmetlerinde haccın yapılması, irşat hizmetlerinde haccın bireyler üzerindeki etkisi ele alınırken bu yıl ilk kez manevi hizmetler uygulanmaya kondu.

KUTSAL TOPRAKLARDA İLK KEZ UYGULANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt genelinde sağladığı hizmetlerin kutsal topraklara da taşınması bağlamında ortaya çıkan bu hizmeti başkanlık bünyesinde özel eğitimlerle yetiştirilen ve hastane, yurtlar veya cezaevi gibi kurumlarda görev yapan manevi danışmanlar yürütüyor. Düzgüner bu uygulamayı, "Zor ve sıkıntılı zamanlardan geçerken inancından, maneviyatından güç alan insanların yanlarında olup onlara profesyonel destek hizmeti sağlıyorlar." şeklinde tarif etti.

Hac sırasında yakınlarını kaybeden kişilere manevi destek çalışanı görevlendirdiklerini söyleyen Düzgüner, "Kabe'ye gidip-gelirken kaybolma korkusu yaşayan, kalabalık nedeniyle korkan hacılarımız oldu. Bu tür olumsuz tecrübelerle mücadele konusunda da manevi destek hizmetine başvurdu." dedi. Ayrıca manevi danışmanlık hizmeti, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı hastaneden cerrahi mücadele gerekliliği nedeniyle Suudi Arabistan'a ait hastanelere sevk edilen hastalara yönelik de veriliyor.

BİNE YAKIN GÖRÜŞME YAPILDI

Düzgüner, "Bu yıl ilk defa hayata geçirilen uygulamadan hacı adaylarımız çok memnun kaldı. Artık hac kafileleri yurda dönmeye başladı. Bu destekten yararlanan vatandaşlarımız memnuniyetlerini, manevi destek danışmanlarımıza 'Seni bana Allah gönderdi' ifadesini kullanarak belirtiyor. Bunu sıklıkla duyuyoruz. İnsan yoğun duygular yaşayıp içinden çıkamadığı zamanlarda dışarıdan sadece kendisi için gelmiş, onu sakinleştiren, dua eden birisiyle karşılaştığında buranın maneviyatının da etkisiyle onun üzerinden daha kolay geliyor. Bu çalışma bu sene başladı, bundan sonra da gelişerek devam edeceğini umuyoruz. Şu ana kadar ekiplerimiz bine yakın görüşme yaptı." şeklinde konuştu.

Kanal 7 Ailesinin acı günü: İsmail Karahan'ın annesi Nuriye Karahan vefat etti

İLİŞKİLİ HABER

Kanal 7 Ailesinin acı günü: İsmail Karahan'ın annesi Nuriye Karahan vefat etti
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0