Kutsal topraklarda acı bilanço! Vefat eden hacı sayısı 1301'e yükseldi

Suudi Arabistan resmi ajansı hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan 1301 kişinin vefat ettiğini duyurdu.

Kurban bayramında dünyanın dört bir yanından milyonlarca Müslüman, hac ibadetini gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara akın etmişti. Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre; Sağlık Bakanı Abdurrahman el-Celacel, el-İhbariyye kanalına yaptığı açıklamada bu yıl hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan kişilerin sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

VEFAT EDENLERİN SAYISI 1301'E YÜKSELDİ

Bölgenin coğrafi şartlarının birçok kişi için zorlayıcı olabildiği topraklarda aşırı sıcaklardan çok sayıda kişinin etkilendiği belirtildi. Celacel, vefat eden kişi sayısının 1301'e yükseldiğini ve bunların yüzde 83'ünün hac ibadeti için izninin olmadığını açıkladı. Suudi Bakan, hac ibadeti sırasında sağlık durumu olumsuz etkilenen kişilerin bir kısmının halen tedavilerinin devam ettiğini aktardı.

Vefat eden kişilerin güneş ışığı altında uzun mesafeler yürümeleri, ilerlemiş yaşta olmaları ve kronik rahatsızlıkları sebebiyle hayatını yitirdiği kaydedildi.

Ayrıca Bakan, hac vazifesi için Suudi Arabistan'a gelen 1 milyon 300 binden fazla kişiye sağlık hizmeti sunduklarını ifade etti.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0