Camiye girerken ve çıkarken okunacak dualar

Camiler ve mescitler ibadet mekanları olmaları dolayısıyla camiye girmenin bir adabı vardır. Bunlardan biri de camiye girerken 'camiye girme duası' ve çıkarken de 'camiden çıkma duası' okumaktır. Peki, camiye girerken ve çıkarken okunacak dualar ve Türkçe anlamları nelerdir?

İslam dininde cemaat ve toplum fikri öne çıkmaktadır. Bu nedenle de örneğin Cuma namazının cemaatle kılınması farz kılınmıştır. Diğer vakit namazlarında ise yine cemaatle kılınmasının daha faziletli olduğuna dikkat çekilmiştir. Namaz kılmak için toplanılan mekanlar, yani camiler, Müslümanların hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Nitekim cami kelimesi, köken itibariyle "bir araya getiren, toplayan" anlamına gelir. Bu özel mekanlar dini ve manevi anlamından dolayı saygı duyulması gereken mekanlardır. Bu bağlamda camiye girmenin ve camiden çıkmanın bir adabı bulunmaktadır.

camiye girerken okunacak dua

camiye girerken okunacak dua

CAMİYE GİRERKEN OKUNAN DUA

Camiler her zaman temiz tutulmalı, cami içinde yüksek sesle konuşulmamalı ve caminin manevi ortamına zarar veren hareketlerden kaçınılmalıdır. Örneğin etrafta ibadetle meşgul olan insanlar rahatsız edilmemelidir.

Camiye girerken okunacak dua şu şekildedir:

  • "Rabbiğfirlî zünûbî veftah lî ebvâbe rahmetike"

Anlamı: Allah'ım günahlarımı bağışla ve bana rahmet kapılarını aç.

CAMİDEN ÇIKARKEN OKUNAN DUA

Camiye girerken ve çıkarken okunacak dua "Rabbiğfirlî zünûbî veftah lî ebvâbe rahmetike" hadis kitaplarında geçen ve okunması sünnet olan dualardır.

Terletmeyen namaz elbise modelleri ve fiyatları! Namaz kılarken hangi elbise giyilir?

İLİŞKİLİ HABER

Terletmeyen namaz elbise modelleri ve fiyatları! Namaz kılarken hangi elbise giyilir?
Yargıtay'dan emsal karar! Evlilikte cimrilik boşanma sebebi

İLİŞKİLİ HABER

Yargıtay'dan emsal karar! Evlilikte cimrilik boşanma sebebi
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0