Evde köpek beslemek günah mı? Necmettin Nursaçan yanıtladı

Köpek sahiplenmek isteyen birçok kişi evde köpek beslemenin dinen uygun olup olmadığını merak ediyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, evde köpek beslemeyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Peki, evde köpek beslemek caiz mi? Köpeğin eve girmesinin dinen sakıncası var mı? Evde köpek beslemek günah mı?

Evde hayvan beslemek sorumluluk isteyen bir durumdur. Hayvanların ilkel duyguları sevginin en saf halini sunmasının yanı sıra, temizlik ve düzen konusunda ise sahiplerini zorlayabilmektedir. Özellikle köpeklerde tüy dökme, eşyalara zarar verme, etrafı pisletme ve salya gibi faktörler, evde köpek beslemek isteyenler için düşündürücü olabilmektedir. Köpek beslemenin dini boyutu da merak edilen hususlar dahilinde. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, evde köpek beslemenin dini hükmünü açıkladı. Peki, evde köpek beslemek caiz mi? Köpeğin eve girmesinin dinen sakıncası var mı? Evde köpek beslemek günah mı?

Necmettin Nursaçan

Necmettin Nursaçan

EVDE KÖPEK BESLEMEK GÜNAH MI?

Kanal 7 ekranlarında seyircilerden gelen soruları yanıtlayan Necmettin Nursaçan, "Evde köpek beslemek dinen sakıncalı mı?" ve "Köpek olan eve melekler girer mi?" sorularına yanıt verdi. Nursaçan, Hz. Muhammed’in evde köpek bulundurmayı uygun görmediğini fakat evin dışında beslenebileceğini söyledi.

KÖPEK OLAN EVE MELEKLER GİRER Mİ?

"Köpek olan eve melek girmez' diye bir şey yoktur" diyen Nursaçan, köpeğin salyasının necis (pis) sayıldığını ve bu nedenle salyanın bulaştığı yerde namaz kılmanın uygun olmadığını belirtti. Evde köpek olması ibadete engel değildir. Namazlar, köpeğin değmediği, temiz bir seccade üzerinde kılınır. Ev içinde köpek bulundurmanın sakıncalı olmasıyla birlikte, evin dışında köpek olabilir.

Kedilerle ilgili böyle bir durum söz konusu değildir. Kediler evin içinde bulunabilir.

Kedileri anlama rehberi: Kedim beni seviyor mu? Kedilerin hareketlerinin anlamı

İLİŞKİLİ HABER

Kedileri anlama rehberi: Kedim beni seviyor mu? Kedilerin hareketlerinin anlamı
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0