Hac kayıt işlemleri uzatıldı! 2025 Hac ön kayıtları ve kayıt yenileme! Hac kaydı nasıl yapılır?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlığın 2025 yılı hac organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 27 Eylül 2024 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Hac kaydı nasıl yapılır? Diyanet hac ön kayıtları ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

İlk kez Hac başvurusu yapacaklar hacı adayları için kayıtlar 5 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınmıştı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vatandaşların yoğun talebi üzerine kayıtların 27 Eylül 2024 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Erbaş, resmi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2025 Yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine 27 Eylül 2024 tarihine kadar uzatılmıştır. 

Vatandaşlarımız hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 27 Eylül 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapabilirler."

Hac kayıtları 2025

Hac kayıtları 2025

HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

  • 2025 yılında ilk kez Hac başvurusu yapacak vatandaşlar, anlaşmalı bankaların hac kurumsal tahsilat hesabına 750 TL ücret yatırabilecek.

(Anlaşmalı bankalar: Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım)

  • 2024 yılında Hac kurasına katılan vatandaşların Hac kayıtları yenilenmeyecek.

  • 2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşlar dikkat! Bu kişilerin kayıtları önceki yıllardan farklı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nca otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu kişilerin açıklanan tarihlerde ücret ödemeden e-Devlet üzerinden kayıt yenilemesi gerekmektedir.

2025 HAC KAYITLARI BAŞLADI

Hac ön kayıtları ile kayıt yenileme işlemleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da e-Devlet üzerinden alınacak. 5 Ağustos'ta başlayan kayıt alma işlemleri 27 Eylül tarihine kadar yapılacak.

  • Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlarımız, müracaatlarını, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecek.

  • 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlarımız, belirlenen süre içerisinde çocuklarının ön kayıtlarını yapabilecek, gruplarına ekleyebilecek ve söz konusu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveylerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.

  • Müracaatlarda hacı adayı tarafından beyan edilen bilgiler esas alınacak; eş, anne – baba, kayınvalide - kayınbaba, kardeş, çocuk ve torun gibi akrabalık bağı bulunanlar, birbirleriyle bağlantı yapabilecek.

  • Grup birlikteliğinin 7 kişi ile sınırlı olması sebebiyle, akrabalık bağı 7'den fazla olanlar, akraba olduklarına dair belge ile birlikte müracaat ederek grup birlikteliği yapabilecek.

  • Herhangi bir akrabalık bağı olmayan vatandaşlarımız, talep etmeleri halinde 7 kişiyi geçmemek şartıyla, grup halinde müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecek.

Evlilik kredisi uygulamasında yeni dönem! Aile ve Gençlik Fonu'na bir il daha eklendi

İLİŞKİLİ HABER

Evlilik kredisi uygulamasında yeni dönem! Aile ve Gençlik Fonu'na bir il daha eklendi
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0