Kuraya katılacaklar dikkat! 2025 Hac ön kayıtları ve kayıt yenileme! Hac kaydı nasıl yapılır?

2025 yılı Hac ön kayıt ve kayır yenileme işlemleri başladı. Hac kayıt işlemleri, 5 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Hac kaydı nasıl yapılır? Diyanet hac ön kayıtları ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

İlk kez Hac başvurusu yapacaklar dikkat! Daha önce Hac başvurusunda bulunmamış ve ilk defa Hacca gitmek için müracaat edecek vatandaşlar, ön kayıtlarını 5 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

HURSAD, hacı adayları için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin devam ettiğini hatırlatarak; "Kayıtlarını yeniletmeyen vatandaşların Hac kurasına katılması mümkün olmayacak" dedi.

HURSAD'ın açıklaması şu şekilde:

"2025 yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos – 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulduğu üzere, 2024 yılında kuraya katılan vatandaşlarımızın kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecektir. HURSAD olarak bu konuda kamuoyunu çeşitli vesilelerle bilgilendirmiş bulunmaktayız.

Ancak, kayıt yenileme için son tarih olan 16 Eylül'e çok az bir zaman kalmış olmasına rağmen, hala kaydını yeniletmeyen vatandaşlarımızın bulunduğu görülmektedir. Bu nedenle, vatandaşlarımıza önemli bir hatırlatma yapmak istiyoruz:

Kayıtlarını yeniletmeyen vatandaşlarımızın Hac kurasına katılması mümkün olmayacaktır.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, vatandaşlarımızın e-Devlet Portalı üzerinden hiçbir bedel ödemeden kayıtlarını yenilemelerini önemle hatırlatır, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız".

HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

  • 2025 yılında ilk kez Hac başvurusu yapacak vatandaşlar, anlaşmalı bankaların hac kurumsal tahsilat hesabına 750 TL ücret yatırabilecek.

(Anlaşmalı bankalar: Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım)

  • 2024 yılında Hac kurasına katılan vatandaşların Hac kayıtları yenilenmeyecek.

  • 2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşlar dikkat! Bu kişilerin kayıtları önceki yıllardan farklı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nca otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu kişilerin açıklanan tarihlerde ücret ödemeden e-Devlet üzerinden kayıt yenilemesi gerekmektedir.

2025 HAC KAYITLARI BAŞLADI

Hac ön kayıtları ile kayıt yenileme işlemleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da e-Devlet üzerinden alınacak. 5 Ağustos – 16 Eylül tarihleri arasında kayıt işlemleri gerçekleştirilebilecek.

  • Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlarımız, müracaatlarını, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecek.

  • 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlarımız, belirlenen süre içerisinde çocuklarının ön kayıtlarını yapabilecek, gruplarına ekleyebilecek ve söz konusu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveylerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.

  • Müracaatlarda hacı adayı tarafından beyan edilen bilgiler esas alınacak; eş, anne – baba, kayınvalide - kayınbaba, kardeş, çocuk ve torun gibi akrabalık bağı bulunanlar, birbirleriyle bağlantı yapabilecek.

  • Grup birlikteliğinin 7 kişi ile sınırlı olması sebebiyle, akrabalık bağı 7'den fazla olanlar, akraba olduklarına dair belge ile birlikte müracaat ederek grup birlikteliği yapabilecek.

  • Herhangi bir akrabalık bağı olmayan vatandaşlarımız, talep etmeleri halinde 7 kişiyi geçmemek şartıyla, grup halinde müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecek.

Dekorasyonun gizemli hazinesi: Çatı katı! Çatı katı evler nasıl düzenlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonun gizemli hazinesi: Çatı katı! Çatı katı evler nasıl düzenlenir?
Bu öğrenci menüsüne bayılacaksınız! Yapılışı kolay ve ekonomik pratik öğrenci yemekleri

İLİŞKİLİ HABER

Bu öğrenci menüsüne bayılacaksınız! Yapılışı kolay ve ekonomik pratik öğrenci yemekleri
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0