New York meydanında Kuran dinletisi! Her gün ceza yazsalar da yine vazgeçmiyor

Belçika'da yaşayan Türk bir sosyal medya kullanıcı, New York meydanında çevredeki insanlara hoparlörle Kuran dinletildiği bir video paylaştı. Mısırlı bir seyyar satıcı her gün polisten para cezası alsa da Kuranı Kerim sesi açmaktan vazgeçmiyor. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İçerik üreticisi Füsun Köse, "becikanagme" adlı Instagram sayfasından 18 Eylül'de bir video yayınladı. Dünyada bir çok yer gezen ve anılarını takipçileriyle paylaşan Köse, ABD'nin en meşhur meydanlarından biri olan New York Meydanı'nda denk geldiği görüntüleri yayınladı.

HERGÜN NEW YORK MEYDANI'NA KURAN DİNLETİYOR

Her türden insanın dolaştığı ve eğlendiği dünyaca ünlü New York Meydanı'nda Kuranı Kerim sesi duyan Füsun Köse, yaşadığı şaşkınlığın videosunu çekti. Meydanda sokak lezzetleri satışı yapan Mısırlı bir seyyar satıcı her gün hoparlörden çevredeki insanlara Kuranı Kerim dinletiyor. Bu duruma şaşıran Köse, satıcıya bunun yasak olup olmadığını sorduğunda ise Kuran sesi açmanın yasak olduğunu ve her gün polisin gelip kendisine 50 dolar ceza kestiği cevabını almış.

O anları sosyal medya hesabından paylaşan Köse, videosunun altına şu notu düştü:

"New York’ta Manhattan’in en ünlü yeri Times Square’nin gobegindeyim ve bu ilginç tablo ile karşılaştım ve şaşırdım sorguladim. En çılgın yerlere, en olmadık yerlere de gitsem maneviyat beni buluyor ona şaşırmadım da, böyle bir şeye bu kadar ünlü bir yerde nasıl izin verildiğine şaşırdım. Polis anlaşılan cebini dolduruyor,özgürlükler baskentindeyiz mesaji vermekten de dünyaya çekinmiyor anlaşılan New York zaten yanından geçen insanların çoğu onu belki de bir Arapça şarkı sanıyor yada şiir. İkinci gün Manhattan’in başka bir işlek caddesinde yine aynı tarz bir büfecide bu şekilde kuran çalarken görünce esasında anladım ki bunlar bir gruba üye yada bir kominitiye ve bu onlara yaptırılıyor acikcasi ben böyle düşündüm. Şehirde yaşayan diğer muslumanlar da, kimsenin kimseye karışmadığını, namaz vakti girdiğinde yolda bile namaz kıldıklarını anlattılar ki gözlerimle ben şahit oldum ve onları da çektim. Evet New York her tarz insanın, her dinden de insanın yaşadığı sasirtici, capcanlı bir şehirdi. Turist gözüyle eğlenceliydi ama yaşamak nasıldır bilemiyorum."

Iphone 16 ile Toros'u takas etti! 'Çok istiyordum' diyerek yılların arabasını sattı

İLİŞKİLİ HABER

Iphone 16 ile Toros'u takas etti! 'Çok istiyordum' diyerek yılların arabasını sattı
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0