Kızılcık Şerbeti dizisinde büyük tepki çeken 'misyonerlik' sahnesi! RTÜK hemen harekete geçti

Son dönemlerde dini değerleri, toplumun yapı taşı olan aileyi ve kültürel olguları hedef alan Kızılcık Şerbeti dizisinde muhafazakar aile olarak bilinen Ünal ailesinin fertlerine kilisede bir papaz tarafından vaaz verilmesi ve senaryodaki diyalog sosyal medyada büyük tepki çekti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sosyal medyada sıkça gündeme gelen muhafazakar görünümlü ailelerin işlendiği Kızıl Goncalar ile Kızılcık Şerbeti dizileri, toplumsal normlara aykırı içerikleriyle dikkat çekmişti. Kızılcık Şerbeti dizinin son bölümünde yer alan 'papaz' sahnesi de büyük tepkilere yol açmıştı.

Dizide turistlerle birlikte kendilerini kilisede bulan ikisi başörtülü üç kadına papazdan nasihat dinletilmişti. Sahnedeki papaz Hristiyanlık dininin propagandasını yaparcasına üç Müslüman kadına kendince vaaz etti.

"KİLİSEYE GİRİN GÜNAHA GİRMEZSİNİZ"

"Endişe etmeyin. Buraya gelmekle günaha girmezsiniz, burası da Allah’ın evi. Tıpkı cami gibi. Dinlerin farklılığı insanlığın zenginliğidir. Nasıl bir Müslüman buraya geldiğinde günaha girmiyorsa bir Hristiyan da camiye girdiğinde günaha girmez. Hangi dine inanırsanız inanın önemli olan insanlığa hizmet etmektir. İşte o zaman gerçek inancın ışığını yakmış oluruz. Dinlerin kardeşliği insanlığın barışı için olması gereken tek yoldur."

RTÜK BAŞKANINDAN AÇIKLAMA:

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, RTÜK'ün yeni yayın döneminde dizi filmler üzerindeki denetim süreçlerini titizlikle yürüttüğünü belirtti. Şahin, popüler olsalar da yoğun şekilde şikayet edilen dizilerin yayın ilkelerini ihlal ettiklerinde toplumsal tepkilere yol açtığını ifade ederek şunları ekledi:

"Üst Kurulumuz yeni yayın döneminde dizi filmlerle alakalı denetim sürecini titizlikle yerine getirmektedir. Hem çok izlenen hem de çokça şikâyet edilen yapımlar olan dizi filmler, yayıncılık ilkelerini ihlal ettikleri durumlarda toplumsal refleksleri de beraberinde getirmektedir. Yeni bir yayın döneminin başlangıcında vatandaşlarımızın çokça rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarımız teyakkuzdadır. Bu minvalde toplumumuzda tepkiyle karşılanan, millî güvenliğimizi ihlal ettiği iddia edilen dizilerle ilgili takibimiz aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali yapan yapımlar varsa gerekli müeyyideler uygulanacaktır."

RTÜK, şikayet edilen diziler için harekete geçti!

İLİŞKİLİ HABER

RTÜK, şikayet edilen diziler için harekete geçti!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0