Discord'a erişim engeli getirildi! Bakan Tunç sebeplerini açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a erişim engellenmesi kararı verildiğini bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Discord isimli sosyal medya platformunda 5651 Sayılı "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi" hakkında kanunun 8/1 maddesinde yer alan "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunduğunu belirtti.

Telegram ve DiscordİLİŞKİLİ HABERTelegram ve Discord'da uygunsuz paylaşım yapan 2 çocuk muhafaza altına alındı

DISCORD'A ERİŞİM ENGELLENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine de harekete geçildiğini aktaran Tunç, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince söz konusu sosyal medya uygulamasının tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye'den erişimin engellenmesi kararı verildiğini kaydetti.

Geleceğin teminatı gençleri ve çocukları sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlı olduklarını vurgulayan Tunç, "Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

"ÇOCUKLARIMIZI SOSYAL MEDYANIN ZARARLI YAYINLARINDAN KORUMAYA KARARLIYIZ"

Bakan Tunç, resmi X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan  “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi  kararı verilmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız. Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz."

 DISCORD NEDEN ERİŞİME KAPANDI?

Discord adlı uygulamanın Türkiye'de erişime engellenmesine ilişkin konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, erişim engelinin sebebini şöyle açıkladı:

"Bugün bütün toplum kesimlerinde beraber hareket etmemiz gerekiyor. Discort'ta kendi bilgilerinin IP adresleri dahil bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz erişim engeli getirdik. Ankara 1. Sulh ceza mahkemesinin aldığı kararla bu gece 02.10'da erişimine engel getirdik. Burası gerçekten tamamen kapalı bir sistem. Siz istediğiniz gibi girip çıkamıyorsunuz ya da bizim güvenlik birimlerimiz sorgulama yapamıyorlar maalesef. Ancak orayı kullananların bize şikayet etmesi sonucu biz olaya müdahil olabiliyoruz".

Meteoroloji haftasonu için İstanbul dahil birçok ili uyardı! 09 Ekim hava nasıl olacak?

İLİŞKİLİ HABER

Meteoroloji haftasonu için İstanbul dahil birçok ili uyardı! 09 Ekim hava nasıl olacak?
Zayıflatan genler ile ilgili dikkat çeken açıklama! Genetik kodun zayıflattığı ortaya çıktı

İLİŞKİLİ HABER

Zayıflatan genler ile ilgili dikkat çeken açıklama! Genetik kodun zayıflattığı ortaya çıktı
Uçuş sırasında pilot hayatını kaybetti! THY uçağı acil iniş yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

Uçuş sırasında pilot hayatını kaybetti! THY uçağı acil iniş yaptı!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0