2024 trendleri ve kapsül dolabın olmazsa olmaz aksesuarları! Kapsül gardıropta neler olmalı?

Çok sayıda parça ve modellerden oluşturulan dolaplar genellikle kargaşa ve kombinlerde bilinmezliğe yol açarken aynı zamanda kişiye tahammül edilemez bir alışveriş arzusu verebiliyor. Yalnızca kıyafet ve ayakkabılarda da değil, aksesuar seçimlerinde de sıklıkla yaşanan bu durum kişiyi zannettiğinden çok daha kalabalık bir gardırop ile karşı karşıya getiriyor. Peki, kapsül dolap nedir, aksesuarları nelerdir?

Son dönemlerde adeta alışveriş tutkunlarıyla yarışan kapsül dolap akımı son hızıyla kaldığı yerden devam ediyor. Hakkında hem oldukça çok bilginin yer aldığı hem de yeterli bilginin sağlanamadığı kapsül dolap, özellikle uygulamaya geçmek isteyen kişiler için kafa karışıklığına neden olabiliyor. Biz de hem yetersiz bilgileri doldurabilmek hem de gardırobunu dönüştürmek isteyen kişiler için kapsül dolap kategorilerini pratik birer listeye dönüştürdük. Peki, kapsül dolap için belirlenen aksesuar listesi nedir? Kapsül dolap aksesuarları 2024 moda trendlerine nasıl uyarlanabilir? İşte, detaylar...

Babet ne zaman giyilir? Uygun fiyatlı babet ayakkabı modelleri ve fiyatlarıİLİŞKİLİ HABERBabet ne zaman giyilir? Uygun fiyatlı babet ayakkabı modelleri ve fiyatları

2024 KAPSÜL DOLAP AKSESUAR LİSTESİ!

  • KOL SAATİ

Hem erkek hem de kadın giyiminde oldukça önemli bir aksesuar olan kol saatleri gerek vintage parçalar gerekse oldukça modern tasarımlarıyla günümüzde yerini korumaya devam ediyor.

Pinterest aksesuar önerileri

Pinterest aksesuar önerileri

Kapsül dolap zihniyetiyle benimsenen minimalist yaklaşımda ise oldukça sade ve şık tasarımlar ön plana çıkıyor. Hem diğer takı ve aksesuarlar ile kullanılabilir olması hem de gold ve gümüş seçenekleriyle her kıyafete uyumlu olduğu düşünülen kol saatleri, kemer ve materyal seçenekleriyle de farklı tarz ve seçeneklere de hitap edebiliyor. 

  • KEMER MODELLERİ

Kumaş pantolon ve eteklerin vazgeçilmez bir aksesuarı olan kemer modelleri, bu sene çok daha ince ve çok daha zarif. 

Kapsül dolap önerileri

Kapsül dolap önerileri

Kapsül dolaplarda genellikle siyah, krem ve gri olmak üzere 3 farklı renkte tercih edilen kemer modelleri, her kıyafet ile uyumlu olmasının yanı sıra aynı zamanda farklı tarzlara da hitap ederek kapsül dolapların favori aksesuarı haline geliyor. Hem düz hem de farklı desen ve dokularda tercih edebileceğiniz kemer modellerinde dikkat etmeniz gereken tek şey yalnızca toka/kanca boyutlarıdır. Her parçaya uyumlu olabilmesi ve kişinin bütün görünümünde aykırı bir parça gibi durmaması bu hususta önemlidir. Bu yüzden genellikle küçük boyutlardaki yalın tasarımlar tercih edilir. 

  • YÜZÜK

Pırlantadan gümüşe, gold parçalardan zirkon modellerine kadar birçok açıdan farklı seçenekler sunan yüzük modelleri, kişinin tarzını yansıtan veya pekiştiren en önemli aksesuarlar arasında yer alır. 

Kapsül gardırop aksesuar listesi

Kapsül gardırop aksesuar listesi

Dikkat edilmesi gereken tek şey bu durumda bile abartıdan uzak durulması gerektiğidir. Tasarımları her ne kadar minimal olursa olsun bir elde maksimum 3 yüzüğün olması kişinin karakterini ve tarzını doğru bir şekilde yansıtmasını sağlar. Bu 3 yüzüğün seçimi ise tamamen kişinin zevkine bağlı bir durumdur. Kalınlığı veya şekilleri kişinin tarzına ve hoşgörüsüne bağlı değişkenlik gösterebilir. 

  • KOL ÇANTASI

Şimdilerin en çok sevilen trendleri arasında yer alan kol çantaları, minimalist yaklaşımları ve kişinin tarzına kattığı efektif görünümleriyle kapsül dolapların da vazgeçilmez bir parçası. 

Kapsül gardırop için öneriler

Kapsül gardırop için öneriler

Rugan, deri veya kumaş fark etmeksizin birçok desen ve dokuda tercih edebileceğiniz kol çantalarında önemli olan rengi ve gardırobunuzdaki diğer parçalar ile olan bütünlüğüdür. Tüm bunları göz önüne alarak tercih edebileceğiniz kol çantası modelleri kombinlerinizin kafanızda oluşmasında da kolaylık sağlayacaktır. Fakat trendlerin ve modellerin büyüsüne kapılıp da kapsül dolap zihniyetinden çıkmamakta da fayda var.

  • KÜPE MODELLERİ

Aynı yüzük modellerinde de olduğu gibi birçok trende ev sahipliği yapan küpe modelleri, bu sene halka modelleri ile moda.

Aksesuar trendleri

Aksesuar trendleri

Düz, sarmal, burgu ve örgü olmak üzere birçok modelde bulabileceğiniz halka küpe modellerini kalınlık ve uzunluk şeklinde kategorize ederek kıyafetlerinize uyumlu hale getirebilir gümüş ve gold seçenekleriyle de görünümlerinize zarif bir dokunuş yapabilirsiniz. 

  • GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

Her moda akımına uyarlanabilir olmasıyla kol saatlerini hatırlatsa da güneş gözlükleri yüz tipi ve saç modelinize göre kişiselleştirilebildiği için diğer aksesuarlar arasında ayrıcalık kazanır. 

Kapsül dolap aksesuar trendleri

Kapsül dolap aksesuar trendleri

Moda trendleri geçip gitse de her koşulda kullanabileceğiniz bir aksesuar haline gelir. Bu durumda güneş gözlük modellerinde önemli olan, yüz tipinize ve sıklıkla tercih ettiğiniz saç/ tesettür modelinize uygun olmasıdır. Bu sayede hem gardrobunuzdaki birçok kıyafet ile değerlendirebilir hem de kapsül dolap anlayışına uyum sağlayabilirsiniz.

Robot süpürge dubleks ve çatı katı eve uygun mu? 2024 en iyi robot süpürge model ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Robot süpürge dubleks ve çatı katı eve uygun mu? 2024 en iyi robot süpürge model ve fiyatları
Çocuklar yaz aylarında nasıl beslenmeli? Çocuklar için beslenme önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar yaz aylarında nasıl beslenmeli? Çocuklar için beslenme önerileri
İsrail'in zulmüne karşı okunacak dualar! Filistinli kardeşlerimize nasıl dua etmeliyiz?

İLİŞKİLİ HABER

İsrail'in zulmüne karşı okunacak dualar! Filistinli kardeşlerimize nasıl dua etmeliyiz?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0