Erkek giyiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Erkekler için iyi giyinme tüyoları

Son zamanlarda artan moda trendleri her ne kadar kafa karışıklığına neden olsa da durum, zannedilenin aksine aslında oldukça basit birkaç tüyodan oluşuyor. Aynı kadın giyiminde de olduğu gibi erkek giyiminde de mevcut olan söz konusu tüyolar ile sizlerde görünümlerinizi geliştirebilir, beğendiğiniz tarza sahip olabilirsiniz. İşte, detaylar...

Ufak bir kıysa yapıldığında genellikle kadınlar arasında kural olmayan fakat kuralmış gibi davranılan bazı bilgiler mevcuttur. Erkek giyiminde ise bu durum tam tersidir. Yani, kişi kendine yakıştığını düşündüğü kıyafetleri tarz, doku veya renk fark etmeksizin üzerinde taşımak ister. Hepsinin birbiriyle alakasız olup olması önemli değildir, çünkü hepsinin bireysel olarak iyi birer parça olduğunu düşünmektedir. Fakat moda dünyası her seferinde bu durumun aksini savunur. Çok iyi parçalar dahi olsa hepsini bir arada kullanmaktan ziyade yalnızca bir parçasını değerlendirmek, kombine etmeyi öğrenmek çok daha kıymetlidir. Kişinin tarzına değer hissini de katarak üzerine uğraşılmamış bir şıklık elde etmesini sağlar. Peki, bu nasıl yapılır?

Kadın giyiminde doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Kıyafet seçiminde en çok yapılan hatalar İLİŞKİLİ HABERKadın giyiminde doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Kıyafet seçiminde en çok yapılan hatalar

Fark ettiyseniz günümüz modasında kombinler çok daha minimal ve sadedir. Yalın ve uyumlu bir kombin kişinin ortamda varoluşsal görünümünü pekiştirir ve aurasını ortaya çıkarır. Bu durumda kadın giyiminde mevcut olan birkaç basit tüyo erkek giyiminde de geçerlidir. Siz de bu birkaç maddeye uyum sağlayıp kombinlerinize taşımanız durumunda görünümlerinizde elle tutulur değişimler oluşturabilirsiniz. İşte, erkek giyiminde dikkat edilmesi gerekenler ve stil önerileri...

ERKEK GİYİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE STİL TÜYOLARI!

  • Temel renkleri tanıyın...

Erkek giyiminde sıkça tercih edilen renkler genellikle; siyah, beyaz, gri, kahverengi ve mavi gibi renklerdir. Diğer renkler ile oldukça kolay kombinlenebilir olmasıyla ön plana çıkan bu renkler, herhangi bir durumda rahatlıkla kullanılabilir ve şıklığı garantiler. Sunduğu tarzlar gruplandırıldığında ise siyah ve beyaz oldukça klasik, kahverengi ve mavi ise doğal ve sıcak bir stil yansıtır. Birbirleriyle oldukça kolay kombinlenen bu renkler, kullanılan materyal veya parçanın kalıbına göre değişkenlik gösterebilir. 

  • Kontrast renkleri kullanırken dikkat!

Erkek giyiminde kombinlere kontrast renkler eklemeniz, cesur ve dikkat çekici bir görünüm elde etmenizi sağlar. Kontrast renkler, birbiriyle zıt olan renklerin bir arada kullanılmasıdır. Bu durum giysileriniz arasında çarpıcı bir denge sağlar. Örneğin, siyah ile kırmızı, enerjik ve cesur bir kontrast kombinasyonudur, aksesuarlar ile de rahatlıkla desteklenebilir. Ya da siyah ve beyaz, en klasik ve güçlü kontrast renk kombinasyonları arasındadır. Yapacağını kombinlerde net ve etkileyici bir stil elde etmenizi sağlar. Bu kombinasyonlar, hem formel hem de gündelik birçok durumda rahatlıkla değerlendirebileceğiniz stillerdir. 

  • Onlar aynı renk olabilir, fakat aynı ton değiller!

Çoğu zaman kadınlar ve erkekler bu konuda zıt düşse de erkek giyiminde aynı renk ailesine ait farklı tonları bir araya getirmek stilinizi doğru yansıtmanın en kolay yollarından biridir. Bu yüzden alışveriş yaparken tek renkli giysilere odaklanmak yerine sevilen rengin çok daha açık veya koyu tonlarını tercih etmek kombin yapmayı kolaylaştıracak, stilinize yalın bir şıklık katacaktır. Örneğin, lacivert bir pantolonu, açık mavi bir gömlek veya tişörtle; siyah bir ceketi, gri bir gömlek ve beyaz bir pantolonla kombinlemek tonlar arasında yumuşak bir geçiş oluşturabilirsiniz. 

  • Renkli kıyafetlerde aksesuar uyumu...

Renkli kıyafetler her ne kadar kişiliğinizi ve stilinizi yansıtan bir ifade aracı olsa da doğru tonlarla kombinlemek ve uyumlu aksesuarlar seçmek önemlidir. Örneğin, renkli kombinlerin aksesuar seçimlerinde nötr renkler kullanmak genellikle güvenli bir seçenektir. Kombinlerinizde dengeyi sağlar ve çok daha çarpıcı bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Bu sayede renkli kıyafetleri abartısız ve yalın bir şekilde kullanabilirsiniz.

  • Bu sezonun renkleri...  

Kombinlerinizde sezonun trend renklerine yer vermeniz ve bu tarz birkaç tüyoya uyum sağlamanız güncel kalmanızı sağlar ve kombin oluşturmanıza yardımcı olur. Bu konuda takip edebileceğiniz moda dergileri, blogları veya sosyal medya hesapları ise hem bilgi edinmenizi hem de söz konusu renkleri örnekleriyle görmenize olanak sağlar.

Güneşte yanmış gibi gösteren makyaj tüyoları! Bronz makyajın altın tüyoları

İLİŞKİLİ HABER

Güneşte yanmış gibi gösteren makyaj tüyoları! Bronz makyajın altın tüyoları
Yer altı sanat müzesini andıran Taşkent Metrosu!

İLİŞKİLİ HABER

Yer altı sanat müzesini andıran Taşkent Metrosu!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0