Sevdiğin çiçeğe göre kombin önerileri! Hangi çiçek senin tarzını anlatıyor?

Pek çok kültürde farklı anlamlar taşıdığı öne sürülen çiçek çeşitleri, çoğu zaman özünde aynı temayı esas alır. Birbirinden farklı çiçek çeşitleri ise yansıttığı temalar ile oldukça farklıdır. Öyle ki hem kendisini sevenleri hem de sevmeyenleri farklı kategorilere sınıflandırabilir. Bu özellikler de çoğu zaman kişinin kişilik özelliklerini ve stilini ortaya koyabilir. Peki, sevdiğin çiçeğe göre sen hangi kombinsin?

Son zamanlar birçok alanda farklı şekillerde sunula karakter analizleri her ne kadar reddedip saçma olduğunu varsaysak da evet, moda dünyasını da bir şekilde ele geçirdi. Giydiğin renkler, dokular sevdiğin aksesuarlar ya da yaptığın minimal dokunuşlar kişisel analizlerimizi ya da psikolojik olarak yaşadığımız süreci ortaya koysa da artık sevdiğimiz diğer birçok şey de kıyafetlerimizi hatta tarzımızı yönlendiren önemli faktörler arasında yer aldı. Bizler de henüz bu işin başındayken, sevilen çiçeklerden kişisel olarak yansıttığı anlamlardan ve tarzımıza kattığı değerlerden bahsetmek istedik. İşte, 'sevdiğin çiçeğe göre hangi kombinsin?' serisi birinci adım. Ortanca, şakayık ve papatya severler...

2024 moda trendi Mary Jane ayakkabı modelleri ve fiyatları! Mary Jane ayakkabı nedir? İLİŞKİLİ HABER2024 moda trendi Mary Jane ayakkabı modelleri ve fiyatları! Mary Jane ayakkabı nedir?

SEVDİĞİN ÇİÇEĞE GÖRE SEN HANGİ KOMBİNSİN? HANGİ ÇİÇEK SENİN TARZINI YANSITIYOR?

  • GÜÇLÜ VE ZARİF ORTANCA

Pastel tonlara sahip olup oldukça güçlü ve güzel bir çiçek türü olarak bilinen ortanca çiçeği, genellikle sevgi, sadakat, güzellik ve zarafetin sembolü olarak kabul edilir. Stresi azaltmak ve huzur bulmak için tercih edilen ortanca çiçekleri, onu seven birçok kadın için sosyal hayattan vazgeçmek pek de mümkün değildir. Hatta ortanca çiçeğini seven kadınlar hem dingin hem de neşeli ortamların vazgeçilmez bir parçası olarak değerlendirilir. Ortanca çiçeğini seven kadınların aynı zamanda hem marjinal hem de zarif bir tarz benimsedikleri gözlemlenmiştir. 

Ortanca çiçeği sevenler

Ortanca çiçeği sevenler

Ortanca çiçeklerini seven kadınlar için hazırladığımız bu kombinde ortanca çiçeğinde sıklıkla karşılaşılan mavi tonunu kullanarak marjinal ve zarifliği aynı anda bir araya getirdik. Hem nadir kullanılmasıyla ön plana çıkan hem de oldukça yalın bir görünüm sunan ortanca mavisini, ADL markasına ait vanilya pantolon ile bir araya getirerek CALVIN KLEIN markasına ait ekru çanta ile kombinledik. Bu sayede IPEKYOL markasına ait oversize gömleği ve ELLE markasına ait aynı tonlardaki babet ayakkabıları zarif bir şekilde ön plana çıkardık. 

  • IPEKYOL / Monogram Şal 180x180 cm: 999,00 TL

  • IPEKYOL/ Dokulu Oversize Gömlek: 1.999,00 TL

  • ADL / Vanilya Çıt Çıt Detaylı Pantolon: 1.999,95 TL

  • ELLE / Mavi Deri Kadın Babet: 2.499,90 TL 

  • CALVIN KLEIN / Ekru Kadın Omuz Çantası: 6.900,00 TL

GÖSTERİŞLİ ANCAK MAĞRUR ŞAKAYIK

Son zamanlarda artan popülaritesi ile birlikte oldukça dikkat çeken çiçekler arasında yer alan şakayık çiçeği, çoğu zaman ismi bilinmeden yalnızca görselleri ya da görüntüleri üzerinden seviliyor. Oldukça nadir sunulan şakayık çiçeği, aynı zamanda şimdilerin de sevilen gelin buketleri arasında. Mahcubiyeti ve masumiyeti simgeleyen şakayık çiçeği, en genel haliyle şefkati temsil eder. Büyük, tüy gibi yumuşak çiçekleriyle geniş bir renk skalasına sahip olan şakayık, kendisini sevenlerden de aynı şekilde şık bir görünüm bekliyor.

Şakayık çiçeği sevenler

Şakayık çiçeği sevenler

Şakayık çiçeğini sevenlerin beklenenin aksine oldukça basit şeylerden mutlu olabileceğini söyleyen uzmanlar, şakayık çiçeğini seven kadınların doğal ve özünde zarif olan şeylerden hoşlandıklarını, ufak büyük fark etmeksizin yapılan sürprizlerin berbat geçen bir günlerinin aniden aydınlatabileceğine dikkat çekiyor. Bu sebeple tarzlarında yansıtılan zarif ve şık görünümünün kişinin aurasıyla da bağlantılı olabileceğini söylüyor. Tüm bunları bir bütün olarak değerlendirdiğimizde de teker teker şık fakat bir bütünün parçası haline geldiğinde zarafeti temsil ettiğini düşündüğümüz bu kombini çıkardık. ADL markasına ait pembe rengindeki alt üst parçaları NİŞANTAŞI SHOES markasına ait bej kısa topuklu ayakkabılar ile bir araya getirerek ARON ATELİER markasına ait çanta ile bütüncül bir bakış açısı kattık. 

  • ADL / Pembe Garnili Ceket: 3.499,95 TL

  • ADL / Pembe Garnili Etek: 1.499,95 TL

  • NİŞANTAŞI SHOES / Harmony Bej Rugan Küt Burun Kemer Detay Kısa Topuklu Kadın Babet: 749,90 TL

  • ARON ATELİER / Cachet Gül Kurusu Kadın El Çantası: 1.939,00 TL

  • REVOLUTİON / Vintage Dantel Allık Paleti-vintage Lace Blush Intense Dual Pigment Blusher: 680,00 TL

  • ACCESSORİZE / 2x Inci Yapışan Klipsler İnci: 70,00 TL 

BEYAZ VE İNCE PAPATYA

Narin ve zarif güzelliği ile saflığı temsil eden papatyalar, en bilinen özelliği 'seviyor-sevmiyor' falıyla aslında bahsi geçen neşeyi ve masumiyeti de ortaya koymuş oluyor. Gelin çiçeklerinde ve gelin taçlarında en fazla kullanılan çiçek olan papatyalar, yeni başlangıçları, yeni bir günü ve yeni bir gün ile değişebilecekleri simgeler. Yaşattığı mutluluk da bunlar ile benzer duygulardır. Baharın gelmesiyle değişen modumuz, çoğu zaman hava şartlarına bağlı olsa da bir kısım papatyalar ile de ilgili olabilir...

Papatya anlamı

Papatya anlamı

Papatya seven kadınların özgürlüklerine düşkün olmasıyla da bilinir. Hayatlara bakış açıları genellikle pozitif olan papatya severler, sosyal yönden de aktif ve sıcak kanlı kişiliklerdir. Bu sebeple sosyal ortamlarda bulunmayı oldukça severler. Bizlerde tüm bunları yansıttığını düşündüğümüz bu kombinde papatyalarda oldukça dikkat çeken sarının bu tonunu kullanmak istedik. LC WAIKIKI markasına ait balon kollu elbise, hayatın pozitif yönlerini temsil ederken PUMA markasına ait beyaz ayakkabı ve aksesuar detayları ile görünümde yalnızca neşeyi ön plana çıkarmak istedik. SÖĞÜTLÜ SİLVER markasına ait papatya küpeler de tüm bu detayları benimsetmesi için...

  • LC WAIKIKI / Bisiklet Yaka Düz Balon Kollu Kadın Elbise: 519,99 TL

  • PUMA / Renew Kadın Ayakkabı: 2.400,00 TL

  • RAY BAN / Rb3647n 923632 51 Unisex Güneş Gözlüğü: 7.370,00 TL

  • CİX HOBİ /  Bohem Salaş Örgü Heybe Çanta: 650,00 TL

  • SKECHERS / Sr6182 Bayan Kol Saati: 1.264,50 TL

  • SÖĞÜTLÜ SİLVER / Gümüş Altın Yaldızlı Mineli Papatya Küpe: 193,05 TL

Yazın içinizi serinletecek enfes içecek tarifleri!

İLİŞKİLİ HABER

Yazın içinizi serinletecek enfes içecek tarifleri!
Gelin saçında yeni trendler neler? 2024 Gelin saç modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Gelin saçında yeni trendler neler? 2024 Gelin saç modelleri
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0