Underconsumption Core moda trendi hakkında merak edilenler!Underconsumption Core trendi nedir?

Moda dünyasında gündeme geldiği günden bugüne kitlelere hızla yayılarak büyük ses getiren underconsumption core trendi gün geçtikçe çok daha fazla kişi tarafından merak edilir hale geliyor. Peki, TikTok’ta 45 milyondan fazla görüntülenmeye sahip olan underconsumption core trendi tam olarak nedir? Underconsumption core trendi nasıl uygulanır? İşte, merak edilenler...

Son zamanların sevilen trendleri arasında yer alan underconsumption core trendi sosyal medyada lanse edilenin aksine kişilerin aşırı tüketimden vazgeçip yalın bir yaşam tarzı benimsemesi gerektiğini savunuyor. Tüketimin üretimden çok daha fazla ön planda tutulduğu bu devirde sürdürülebilirlik ve tasarruf yapmaya odaklanan underconsumption core trendi moda, mikro trendler ve aşırı tüketim alışkanlıklarına bir yanıt olarak var olma mücadelesine devam ediyor. Peki, underconsumption core trendi nasıl uygulanır? Uygularken nelere dikkat edilmelidir? İşte, detaylar...

Pinterest Parizyen stili ne demek? Parisian stili kombin önerileri ve moda ipuçlarıİLİŞKİLİ HABERPinterest Parizyen stili ne demek? Parisian stili kombin önerileri ve moda ipuçları

underconsumption core moda trendi

underconsumption core moda trendi

UNDERCONSUMPTİON CORE TRENDİ NEDİR VE NASIL UYGULANIR?

Yalnızca ihtiyaç duyulan şeyleri satın almayı ve eskiyene kadar tekrar tekrar kullanmayı tavsiye eden underconsumption core trendi, aslında oldukça basit bir teoriden oluşuyor. Moda dünyasında yine oldukça popüler olan kapsül gardıropları ön plana çıkaran trend aynı zamanda ikinci el alışveriş yapmayı, geçici trendlerden kaçınmayı ve marka araştırması yapmak gerektiğini vurguluyor. Öte yandan underconsumption core trendi, aynı parisian moda trendinde de olduğu gibi daha uzun ömürlü ve zamansız parçaların tercih edilmesi gerektiğini savunuyor ve tüm bunları rahatça uygulanabilmesi için birkaç ipucu veriyor. 

kapsül dolap

kapsül dolap

1. BİR İSTEK LİSTESİ OLUŞTURUN!

Sık sık kıyafet ve aksesuar alışverişi yapanlar için yazma pratiğini öneren underconsumption core trendi, internet alışverişini tamamen engellemek yerine kişinin bir istek/ihtiyaç listesi oluşturması gerektiğini söylüyor. Gözle görülenin, somut olarak da idrak edildiğinden bahseden moda ikonları bu noktada yazmanın alışverişleri daha gerçekçi hale getirdiğinden bahsediyor. İnsanların son zamanların geçici moda trendlerine, sosyal medya ve etkileşimlerine aldırış etmemesi gerektiğini savunan underconsumption core trendi, bu tarz akımları insanı alışverişe sürükleyen en büyük nedenler arasında görüyor. 

underconsumption core trendi nedir

underconsumption core trendi nedir

2. INFLUENCER ÖNERİLERİ HER ZAMAN GERÇEK OLMAYABİLİR!

İnsanların artık sosyal medyayı da bir meslek alanı olarak görmesi ve kabul etmesi gerektiğini savunan underconsumption core trendi, tek bir influencer’a körü körüne güvenilmemesi gerektiğine dikkat çekerek araştırmaların arttırılması gerektiğini söylüyor. Influencer önerilerinin aksine internette yer alan ürün incelemelerinin esas alınması gerektiğini savunan underconsumption core trendi, az harcamanın yanı sıra kişinin cilt sağlığı için de doğru olduğunun bu olduğunu belirtiyor. 

underconsumption core trendi nasıl uygulanır

underconsumption core trendi nasıl uygulanır

3. GERÇEKLİK ALGISI İÇİN BİRKAÇ GÜNLÜK DETOX!

Aşırı tüketim döngüsüne yakalanmış bireyler için birkaç günlük internet detoksunun işe yarar alışkanlıklardan biri olduğuna dikkat çeken underconsumption core trendi, kişilerin uygulamalardan birkaç gün uzak kalarak ihtiyaç ve isteklerini de sınırlandırabileceğini vurguluyor. 

Nişan masası dekorasyonu nasıl yapılır? Evde nişan masası nasıl hazırlanır?

İLİŞKİLİ HABER

Nişan masası dekorasyonu nasıl yapılır? Evde nişan masası nasıl hazırlanır?
Leke Protokolü nedir ve nasıl yapılır? Leke Protokolü cilde zarar verir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Leke Protokolü nedir ve nasıl yapılır? Leke Protokolü cilde zarar verir mi?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0