2024 Sonbahar modası! Argyle ekose deseni nasıl kombinlenir?

Değişen hava koşullarıyla birlikte sık sık gündeme gelen sonbahar modası, bu kez geçmişten günümüze adeta ışınlanan bir desen ile dikkatleri üzerine topladı. 2024 sonbahar kış modasında büyük bir ilgiyle takip edilen baklava ya da ekose deseni olarak da bilinen argyle örgüsü sezonun yeni kazak modelleriyle geri dönüyor.

1995’li yıllara damgasını vuran ve günümüz moda dünyasında etkilerini sürdürmeye devam eden baklava ya da ekose deseni olarak da bilinen argyle örgüsü 2024-25 sonbahar kış sezonunda yeniden gündeme geldi. Sokak stilinden sofistike versiyonlarına kadar birçok farklı şekilde öne sürülen argyle (baklava ya da ekose) deseni, bu sezonda en çok kazak modelleriyle karşımıza çıkacak. Peki, argyle (baklava ya da ekose) deseni nedir? Argyle deseni nasıl kombinlenir? İşte, detaylar...

2024 modası trend çanta modelleri ve renkleri! 2024 çanta trendleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABER2024 modası trend çanta modelleri ve renkleri! 2024 çanta trendleri nelerdir?

2024 SONBAHAR MODASI! ARGYLE EKOSE DESENİ NASIL KOMBİNLENİR?

2024-25 sonbahar kış sezonunun en büyük trendleri arasında yer alan argyle (baklava ya da ekose) desenli kazaklar -halk arasında bilinen tabiriyle golfçü kazakları- aslında Batı İskoçya'daki Clan Campbell of Argyll'in tartanından türetilerek 20. yüzyılın başlarında İngiliz markası Pringle tarafından popülerleştirilen oldukça klasik bir model. 

ekose nasıl kombinlenir

ekose nasıl kombinlenir

Hatta şimdilerde her ne kadar 'modası geçmiş, ya da eski' olarak nitelendirilse de aslında 2022-23 Sonbahar/Kış defilelerinde Miu Miu markasının tasarımlarıyla günümüze yeniden uyarlanmaya çalışılmıştı. 

sonbahar kış süveter trendi

sonbahar kış süveter trendi

Leopar, zebra ve inek desenlerinin sık sık gündeme geldiği bugünlerde ise argyle deseni de yeniden uyarlanan modelleriyle sezonda ivme kazanan trendler arasına girmeyi başardı. Fakat podyum trendlerinde sıklıkla olduğu gibi, ana akım pazara girmesi birkaç sezon sürdü.

argyle deseni

argyle deseni

Kısa süre içerisinde hem yüksek moda hem de sokak stilindeki hırkalar, polo üstler ve bisiklet yakalar gibi tasarımlarla yeniden trend haline gelen argyle deseni, görünümlere kattığı vintage tarz ile de oldukça beğenildi. Genellikle eski moda erkek giyiminde tercih edilen argyle deseni, bu sayede süveter ve kısa hırkalarda da dikkat çeken desenler arasında yer aldı.

baklava desenli süveter

baklava desenli süveter

Siz de bu akıma uyum sağlamak ya da elinizdeki parçaları değerlendirmek istiyorsanız argyle desenini deri etek ve pantolonlarla kombinleyebilir ya da kontrast oluşturarak farklı desenlerde pantolonlar da tercih edebilirsiniz . 

Tüm bunların yanı sıra argyle örgüsünün kıyafetlere kattığı eksantrik İngiliz havasını alt üst takımlarda, mini elbise ve çoraplarda kullanabileceğiniz gibi ekose desenli farklı kıyafetlerle ya da vintage aksesuarlar ile de değerlendirebilirsiniz. 

sonbahar modası argyle trendi

sonbahar modası argyle trendi

Tarhananın olmazsa olmazı 'çörtük' her derde deva! Çörtük Otu(tarhana) faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Tarhananın olmazsa olmazı 'çörtük' her derde deva! Çörtük Otu(tarhana) faydaları nelerdir?
Dünyanın her yerinde plastik bir ikon: Beyaz plastik sandalyeler neden bu kadar ünlü?

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın her yerinde plastik bir ikon: Beyaz plastik sandalyeler neden bu kadar ünlü?
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0