Vaktı muaraza ne demek? Kızıl Goncalar vaktı muaraza ne anlama geliyor

Kızıl Goncalar dizisi her bölümüyle seyirciyi etkilemeyi başarıyor. Geçtiğimiz bölümde Cüneyd, amcası Sadi Hüdayi Efendi'ye meydan okuyarak vaktı muaraza ilan etmişti. Bu sahnenin ardından vaktı muarazanın anlamı merak edildi. Vaktı muaraza ne demek? Kızıl Goncalar vaktı muaraza ne anlama geliyor?

Kapalı bir tarikat üyelerini ve onların etrafında gelişen olayları anlatan Kızıl Goncalar dizisi, diyaloglarıyla da dikkat çekiyor. Çok aşina olunmayan kavramlar ve terimler kullanılan dizide bazı durumların ne anlama geldiği merak ediliyor. En son amcası Sadi Hüdayi'ye post için meydan okuyan Cüneyd, vakti muaraza ilan etmişti. Bu sahnenin ardından vaktı muarazanın anlamı internette aratılmaya başlandı. Vaktı muaraza ne demek? Kızıl Goncalar vaktı muaraza ne anlama geliyor?

VAKTI MUARAZA NE DEMEK?

TDK'ya göre muaraza kelimesinin anlamı çekişmedir. Arapça kökenli olan muaraza kelimesi, ihtilafa düşülen konular arasında tartışmak anlamına geliyor. Bu bağlamda vaktı muaraza ise tartışma zamanı ya da çekişme vakti demek oluyor.

Cüneyd ve Sadi Hüdayi dergahta tartışacaklar, ihtilafa düştükleri konuyu münakaşa edecekleri. Böylece kazanan taraf belirlenecek.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0