Türkiye'nin gündemindeki başlık: İncel ne demek? İncel kişiler ne anlama geliyor?

Fatih'te 19 yaşındaki Semih Çelik'in işlediği vahşi cinayetler son dönemde popüler olan 'incel' kavramını hayatımıza soktu. Katil Semih Çelik'in telefonunda yapılan araştırmada, bir mesajlaşma uygulaması üzerinden katıldığı bir grupta “incel” olarak adlandırılan kişilerle sıkça iletişim kurduğu belirlendi. Peki, Incel ne demek?

Yaşanan İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetinin ardından, Semih Çelik'in telefonunda da yer alan İncel detayı ülke gündemine oturdu. Semih Çelik'in, bir mesajlaşma uygulamasında “incel” olarak isimlendirilen kişilerle bağlantılı olduğu ortaya çıkmasıyla aileler de endişelenerek incel ne demek ve incel kişilerin özellikleriyle ilgili aramalar yapıyor. Emniyet Müdürlüğü de  'incel paylaşımlarının artmasının ardından' yurt genelinde kapsamlı büyük takip başlattı.

Türkiye

Türkiye

Incel terimi, 1990'ların sonlarında ortaya çıkmaya başladı, ancak daha geniş bir toplumsal tartışma ve dikkat çekme, 2010'ların ortalarına doğru sosyal medyada yaygınlaşmasıyla gerçekleşti. 'İncel' karşı cinsle iletişim ya da ilişki kuramayan bekar erkekler için kullanılıyor. Giderek yalnızlaşan bu grup, karşı cinse düşman hale geliyor. İncel terörü ve incel şiddeti olarak ortaya çıkan bu durum sözlü ya da fiziksel saldırılarla son buluyor. 

İncel ne demek? İncel kişiler ne anlama geliyor?

İncel ne demek? İncel kişiler ne anlama geliyor?

İNCEL NE DEMEK?

"İncel" terimi, genellikle "involuntary celibate" ifadesinin kısaltması olarak kullanılır ve Türkçeye "istem dışı bekâr" veya "zorunlu bekâr" olarak çevrilebilir. İncel kavramı, romantik veya cinsel bir ilişki yaşamak istemesine rağmen, bunu başaramayan bireyleri tanımlamak için kullanılır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0