Gotik kız ne demek, kimlere denir? Gotik ne anlama geliyor?

Günümüzde özellikle sosyal medyada sıkça karşımıza çıkan "Gotik" kelimesi, pek çok vatandaşına araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Peki Gotik kız ne demek, kimlere denir? Gotik ne anlama geliyor?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

X sosyal paylaşım platformunda gündeme gelen 'gotik gelin' videosu herkesi hayrete düşürdü. Gotik gelinlik giyip moderniteyi reddetmeden geleneklere uyarak kına gecesi ve düğün yapan bir genç kızın videosuna rekor izlenme geldi. Tarz ve stil bakımından alışılagelmişin dışında bir giyim şeklini ifade eden gotik ne demek diye merak edildi.

GOTİK NE ANLAMA GELİYOR?

3 farklı anlamıyla bilinen gotik kelimesi; Modern bağlamda, özellikle gençlik kültürü içinde, gotik stil ve yaşam tarzı, koyu giyimler, alternatif müzik ve melankolik temalarla ilişkilidir. Fransızca kökenli olan gotik kelimesinin anlamı Orta Çağ'a ait demektir. 

TDK sözlük anlamına göre gotik; Orta Çağ'a ait olan ya da gotça, gotlarla ilgili demektir. Gotik kelimesiyle ilgili kelimeler ise gotik harfler ya da gotik sanat, gotik tarz olarak karşımıza çıkar.

SOSYAL MEDYADAKİ GOTİK KIZ TARZI NE DEMEK?

Gotik kız, bu alt kültüre ilgi duyan ve genellikle siyah ağırlıklı giyim tarzı, dramatik makyaj ve belirli aksesuarları tercih eden kızları ifade eder. Bu stil, dantel, kadife, deri gibi materyalleri ve sembolik aksesuarları içerebilir. Ancak, herkesin kişisel tarzı ve ifadesi farklı olduğundan, "Gotik kız" kavramı kişiden kişiye değişebilir.

ABD'li 'gotik gelin' herkesi şaşırttı! Türk geleneklerine uymak istedi önce kına yaktı sonra...

İLİŞKİLİ HABER

ABD'li 'gotik gelin' herkesi şaşırttı! Türk geleneklerine uymak istedi önce kına yaktı sonra...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0