Soğanlı bir bitki olan nergis çiçeğinin 3 farklı yöntemle çoğaltılacağını biliyor muydunuz? Sizler için araştırdık. İşte detaylar...
Nergis çiçeği, mis kokusuyla ve güzel görüntüsüyle çeşitleri çok olan bir bitki çeşididir. Nergis çiçeğini evde balkonda ya da bahçenizde yetiştirebilirsiniz.Nergis çiçeklerinin yetiştirilme mevsimi sonbahardır. Sonbahar başlarında dikilmesi tavsiye edilir.
NERGİS ÇİÇEĞİNİ ÇOĞALTMA YÖNTEMLERİ
- Tohum ile çoğaltma
Tohumla nergis çoğaltma en zor yöntemlerin başında gelir. Nergis tohumunun çiçeklenmesi için en az 5 yıl beklemek gerekir. Çok zahmetli olan bu çoğaltma yöntemi çok tercih edilen bir yöntem değildir. Daha kolay ve zahmetsiz olan diğer yöntemleri tercih edebilirsiniz.
- Saklanmış soğanla çoğaltma
Nergis çiçeği bir önceki yıl tamamen kuruduğunda topraktan alınıp saklanarak yapılan bir çoğaltma işlemidir. Gazete kağıdına sarılarak 1 yıl muhafaza edilen nergis soğanı sonbahara girerken dikim işlemi yapılır.
- Minik soğanla çoğaltma
Nergis soğanı büyüdükçe yanlarından minik soğanlar çıkar. Bu minik soğanları yanlardan kopararak nergis çiçeğini arttırabilirsiniz. Saksıda dikilen nergis çiçeği solduktan sonra hepsi alınır toprak güzelce temizlenir. Daha sonra da minik soğanları toprağın içine gömüp saklayabilirsiniz. Yapılan bu işlem soğanın çürümesini engeller. Ya da direk minik soğanı alıp dikebilirsiniz. Aradan bir yıl gibi bir süre geçtikten sonra filizlendiğini göreceksiniz.
BİR YORUM YAPIN 0