En çok tercih edilen evcil hayvanlardan biri olan balıkların bakımı her ne kadar kolay olsa da tek sıkıntıları yaşadığı akvaryumun temizliğidir. "Yasemin.com" ekibi olarak akvaryumun temizliği konusunda püf noktaları sizin için derledik...
Balıklar yapısı gereği narin hayvanlar olduğu gibi bakımları da oldukça zahmetlidir. Bazı pratik çözümler sayesinde temizliği konusunda sıkıntı yaşamamanız için "Yasemin.com" ekibi olarak bu bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
İşte, akvaryumun temizliği konusunda yapmanız gerekenler...
- Kirli akvaryum suyu balıklarınız açısından oldukça sağlıksızdır. Bunun için, akvaryumunuza 1 veya 2 adet su filtresi ilave ediniz. Filtreleri haftada bir temizlemeyi ihmal etmeyiniz. Akvaryumda balığın ihtiyacı olan diğer aparatlar ise 22-24 derece arası su ısıtıcısı ve hava motorudur.
- Akvaryumun içine koyacağınız yapay bitkiler, doğal kayalar adeta bir deniz görünümü sağlayacak ve balıklarınızı mutlu edecektir. Balıklar zemindeki taşlarla çok fazla oynadığından zemin seçimini balıkların yutamayacağı, büyük çakıl taşlarından tercih edebilirsiniz.
- Balık başına sabah 3 kere, akşam aynı şekilde 3 kere verebilirsiniz. Yemin cinsi pelet ise sabah 1kez, akşam 1kez olarak besleyebilirsiniz. Ayrıca balıklarınıza haftada 1kez haşlanmış ıspanak veya karides gibi canlı yemlerinden verebilirsiniz.
- En önemli bir husus ise acil bir durum olduğu takdirde müdahale etmeniz için balığınız ile her an göz temasında olunuz.
- Bazı durumlarda su filtresi, çakıl taşlarının arasında sıkışıp kalan dışkılara fayda sağlayamadığından suyun çabuk kirlenmesine neden olabilir.Bu sorunu haftada 1 dip temizliği yaparak engelleyebilirsiniz. Dip hortumu yardımıyla çakıl taşlarının arasında sıkışan dışkıları ve artık yemleri kolayca çekebilirsiniz. Koku olmaması ve balığın hijyeni açısından akvaryumun taşlarını ve tüm aksesuarları haftada bir temizlemeye özen gösteriniz.
Not: Balıkları yalnızca anlaşabilecekleri türden olanlarla birlikte besleyiniz. Aksi halde kavgaya tutuşabilir ve birbirlerine zarar verebilirler. Ayrıca Balıkların yemekte zorluk çekmesi için kalın yapraklı, köklü ve sert yapay bitki aksesuarlarını tercih ediniz.
Doğukan 5 yıl önce
Lan bütün blue lepisteslerim oldu lan Yanlış temizleme yüzünden
Ozan 6 yıl önce
Tamamen yanlış bilgi hangi balığa hangi türe göre şu derecesi veriyorsunuz insanlara herkesi yaniltiyorsunuz yanlış bilgiler veriyorsunuz kimse bunu okuyup ta akvaryumunu ziyan etmesin
Savaş 6 yıl önce
Çoğunluğu yanlış bilgi. Yapmayın.
Tuncay 6 yıl önce
Uygulamayın.
Yusuf 6 yıl önce
Hep yanlış bilgi bunlar