Sofralarınızın baş tacı lezzeti olup herkesin bayıla bayıla yediği yaprak sarması, en az lezzeti kadar uğraş verici olsa da yemekten vazgeçemeyeceğimiz en güzel atıştırmalık yiyeceklerden biridir. Sarması saatleri alıp 5 dakikada biten yaprak sarmalarını daha sık yapmanız için artık bir sebebimiz var! Hem hızlı hem de kalem gibi incecik sarabilmek için poşetle yaprak sarma yöntemini sizler için derledik.
Mutfak işlerini seviyor, ama gününüzün neredeyse tamamını yemek yaparak geçiriyorsanız işinizi kolaylaştıracak yöntemlerden birini sizler için müjdeledik. Parmak yedirten lezzette olup herkesin yemekten kendini alıkoyamadığı yaprak sarmaları, özel bir misafiriniz geldiğinde ya da altın günlerinde sofranızı sarma lezzetiyle donatmak için harika bir alternatif olabilir! Muhteşem tadının güzelliği bir yana sarması oldukça meşakkatli olan yaprak sarması çoğu zaman en pratik kadınların bile saatlerini alabilir. Bizde kadınların elini kolaylaştıracak en pratik ve kolay poşetle yaprak sarması yöntemini sizler için aktardık. Peki, saatlerimizi alan bu yaprak sarması en hızlı kalem gibi nasıl sarılır? Yaprak sarmasının püf noktaları neler? İşte yanıtı…
POŞETLE YAPRAK SARMASI YÖNTEMİ
Eni geniş olmayan bir kilit poşeti zemin üzerine serin. Ardından asma yaprağı güzelce poşetin üzerine yayın. Yaprağın içini doldurduktan sonra kenarlarından katlayarak bir ya da iki adım kadar döndürün.
YAPRAK SARMANIN YANINDA EN İYİ NE GİDER? öğrenmek için tıklayın...
Daha sonra poşedi kaldırıp, elinizden destek alarak sarmanın bittiği yerden bastırın. Sıkıca tutarak diğer elinizle poşedi kaydırın. İşte bu kadar basit!
YAPRAK SARMANIN PÜF NOKTALARI
İster zeytinyağlı ister eti yaprak sarması yapın bu esnada dikakt edeceğiniz en temek nokta yaprağınızın salamura halidir. Yaprak taze ise aşırı olmayacak şekilde bir miktar tuzlama işlemi yapmanız gerekecektir. Eğer çok fazla tuzladığınızı düşünüyorsanız dikkatlice ılık suyun içine koyup suyun tuzu almasını sağlayın.
İç malzemeleri olarak ise çoğunlukla bulgur değil kırık pirinç tercih edilir. Bu pirinçleri yaprağa eklemeden önce suyunun muhakkak süzülmesi ve pirinçlerin yıkanması gerekir. Soğan kullanacaksanız çok ince ince doğramaya dikkat etmelisiniz.
Kullanacağınız pirinç ya da bulgur pişme sırasında şişeceğinden yaprak arasına fazla koymayınız. Sararken sert hareketlerle yırtılmamasına gayret gösterip ne sımsıkı ne de gevşek bırakın.
Etli yaprak sarması düşünüyorsanız muhakkak kıyma kullanın ve ortasının yağlı olması gerektiğini unutmayın. Zeytinyağlı yaprak sarmasında ise sızma zeytinyağını ihmal etmeyin. Pişince kapağını kaldırıp sıcaklığı gidince bir miktar zeytinyağı gezdirin ve dinlendirin.
Selim 5 yıl önce
Ne varsa şu sarmada, 40 yıl yemesem canım çekmez. NEYMİŞ BU KADAR HAYRET.
tunctunc 5 yıl önce
Karde$im bu Türkiyede uzun yillardir bilinen bir $ey..Asla yeni degil.Birde cok basit sarma makinesi var cok daha pratik mutfak e$yalari satilan yerlerde var.
ayse 5 yıl önce
Sarma misafirine verdigin degerdir yada uzaklardan gelen evlada verdigin degerdir turk mukfagi manti borek sarma evlatlarin en cok istedigi yemeklerdir sarmyi sevdiren icidir onu tutturmak cok onemlidri yoksa onca emek bosa gider
olcay 5 yıl önce
hazırı var zahmet etmeyin
abdulkerim 5 yıl önce
yaprak sarma makinesi var