Sonbahar- Kış aylarında bahçe çiçeklerinin en belirgin özelliği kışın farklı bir bakıma ve ilgiye ihtiyaç duydukları özelliğidir. Kurumaya ve yağışa dayanaklı olmasını sağlamak için yapılması gereken belli başlı yöntemleri sizler için derledik. Peki, çiçeklerin kurumaması ve canlılığını yitirmemesi için ne yapılmalı? İşte, yanıtlar...
Sonbahar- Kış aylarında aşırı yağış nedeniyle yabani otlar gitgide büyür. Bu nedenle bahçenizi düzenli olarak temizlemeniz gerekebilir. Yabani otlar bahçedeki tüm bitkilerin vitaminlerini emer ve besinlerinden yararlanarak şekillerde bozukluk yaratabilir. İnsanların her mevsim aynı yiyecekler yenemeyeceği gibi çiçeklerin de ihtiyaçları değişmekte, aynı olmamaktadır. Sonbahar- Kış aylarında yaza nazaran çiçekler kurumaya yüz tutmakta ve canlılıklarını kaybetmektedir. Zamanla bahçenizin canlılığını kaybetmemesi için bazı pratik bakım önerilerini sizlerle paylaşıyoruz. Kış bahçesi bakımı nasıl yapılır? En ideal kış bahçesi bakımı nasıl olmalıdır? İşte, yanıtlar...
SONBAHAR- KIŞ AYLARINDA ÇİÇEK BAKIMI NASIL OLMALI?
- - Kış aylarında yaz aylarına oranla sulamayı azaltmanız gerekir. Bitkinin su ihtiyacına dikkat ederek sulama yapınız. Sadece çatıda veya kapalı ortamlarda kalan saksı bitkilerinin sulamalarını düzenli bir şekilde yapmaya özen gösteriniz.
- - Kış ayları tüm bitkilerin dinlenme ayıdır. Bu nedenle gübreleme yapmanız onlara yarardan çok zarar verebilir. Ancak orta boylu bitkilerde ocak – şubat ayı arasında sağlamlığını arttırmak için gübre verilebilir.
- - Kış aylarında bitkiler ve böcekler dinlenme sürecinde olması nedeniyle ilaçlama yapılmamalıdır. Ancak baharda oluşabilecek hastalıklara karşı önlem almak için yaprak döken ağaçlara ilaçlama yapabilirsiniz.
- - Aralık ve Ocak aylarında tüm bitkiler uykuda olduğu için budama yapılması önerilir. Ancak; kamelya, açelya, yaprak döken manolya ve benzeri (orman gülleri) gibi mart ayında çiçeklenen çiçekleri budamanız sakıncalı olabilir.
- - Yaz kış beslenebilen kaktüsler için yapmanız gereken önemli bir yöntem ise karanlık ortam yerine ışıklı yerde tutulması gerekir. Çok fazla suya ihtiyaç duymaz onun yerine damlama yöntemi ile sulama yapılır. Toprağın bolca havalandırılması gerekir. Radyasyon yayan cihazların yanına kaktüs çiçeği koyarsınız ortamı kötü ışınlardan koruma özelliğine sahiptir.
- - Aspirin bitki ve çiçeklerin dayanıklılığını artırmaktadır. Bir aspirin tabletini ezip, su içinde eritiniz ve karışımı toprağa veya vazo suyunun içine ilave ediniz.
vatansever 5 yıl önce
dogal akupunktur