İçinde barındırdığı antioksidan özelliği ile gözlere iyi gelen ve kansere karşı korumada yardımcı olan kuru soğan, uykusuzluğa da iyi gelir. Beyni koruma altına alan özelliğiyle bilinen soğanın yetiştirme ve saklama yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz. Karşınızda kuru soğan yetiştirme ve saklama yöntemleri...
Kuru Soğan, kan şekerini dengeler ve şeker hastalığına iyi gelir. Kadınlarda menopoz dönemlerinde koruma sağlayan kuru soğan, bir çok faydası ile tıptaki adını en doğal mucize ilaç olarak almıştır. Üretim yeri Batı Asya olan soğanın küçüğü ve yeşil yaprakları, Türkiye’de yemeklere tat vermek için kullanılır. Kuru soğanı yetiştirmenin bazı teknik yöntemleri vardır. Bunları sayfamızın içeriğinde sizlere sunuyoruz. Kuru soğan yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? Kuru soğan hangi mevsimlerde yetiştirilir?
KURU SOĞAN NASIL YETİŞTİRİLİR VE SAKLANIR?
- Kuru soğan yetiştirmek için ay ideal mevsim kış aylarıdır. Soğan ekerken, toprağın yapısına dikkat ediniz. Ayrıca saksı, balkon veya bahçede rahatlıkla soğan yetiştirebilirsiniz.
- Soğan, her ne kadar soğuk iklim bitkisi olsa da, değişik bölgelerde rahatlıkla yetişebilir. Kumlu, kirli ve geçirgen topraklarda sağlıklı büyüme gösterir.
- Soğan yetiştirmesini bir metrekarelik bölgeye, 2 gram tohum gelecek şekilde uygulayınız.
- İki santimetre aralıklar ile tohumları yetiştirmek için çimlenmeyi, 8-15 gün içinde yapınız. Ekimden 1 ay sonra da, 3 santimetrede bir azaltma yapınız.
- Soğanların böceklerden korunması için ilaçlanma yapmaya özen gösteriniz.
SOĞAN NASIL SAKLANIR?
- Kuru soğanları kullanmadan önce bir süre içerisinde kurutma işlemi uygulayınız. Böylelikle soğanları birkaç ay süresince saklayabilirsiniz. Kalın köklü olan soğanları hemen tüketilmelisiniz.
- Kuru soğanları örerek kurutmanız, hem daha uzun süre kullanmanıza, hem de bozuk olan soğanların kokusunun eve sinmesini önlemede fayda sağlar.
BİR YORUM YAPIN 0