Mutfakta hijyen oldukça önemlidir. Bunun için sıklıkla kullanılan eşyaların daimi olarak temiz tutulması veya yenisini almak üzere değiştirilmesi gerekebilir. Özellikle koronavirüs salgını nedeniyle iki katı dikkat edilmesi gereken mutfak hijyeni, her gün takibini yaptığınız bir sorumluluk haline gelmelidir. Peki mutfak hijyenine nasıl dikkat edilmeli? Öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz...
Mutfakta yemek yaparken elden düşmeyen bazı temel eşyalar mevcuttur. Bununla beraber istemeden temizlik sırasında düzenli olarak yıkamaya ihmal ettiğimiz bazı eşyaları bakteri yuvasına atabiliyoruz. Her ne kadar ev karantinası sınırı içerisinde olsak da bakterilere sebebiyet verecek durumları ortadan kaldırmaya özen gösterilmedir. Mutfak; bu bağlamda başı çeken önemli olanlardan birisidir diyebiliriz. Peki, mutfakta düzenli olarak temizlenmesi ve bakterilerin uzak tutulması gereken eşyalar nelerdir? İşte karantina süreci boyunca daha çok dikkat edilmesi gereken temizlik kuralları...
MUTFAKTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HİJYEN KURALLARI
- Kesme tahtası sürekli kullanılan eşyalardan biridir. Mutlaka düzenli olarak temizlenmeli ve temiz olarak yerine kaldırılmalıdır.
- Ocağınızı yemek yaptıktan sonra temiz bırakmalısınız. Etrafa sıçrayan yağları veya bazı artıkların temizliğini ertesi güne bırakmayınız.
- Bulaşık makinesi veya çamaşır makinesini kullandıktan sonra içerisini temiz bezle temizleyiniz. İçerisinde biriken pis suları mutlaka temizleyiniz.
- Kahve veya çay makinesini her kullanımdan sonra içerisine karbonat koyup beklettikten sonra iyice yıkayınız.
- Bulaşık süngerini ve tezgah bezini pis bırakmayınız. Kullanımdan sonra bezlerin üzerine bol deterjan sürerek temizliğini yapınız. Güzel kokmasını sağlayınız. Pis kokan bezler mutfağınıza ve temizlediğiniz mutfak eşyalarına da aynı kokuyu bırakacaktır.
- Bakteri üreten bozulmuş besinleri, buzdolabında tutmayınız. Bir poşetin içine boşaltıp ondan sonra çöpe atınız.
- Evinizde karantinada kalan aile bireyi varsa ona özel olarak belirlediğiniz çöp kutusunun ağzını daima kapalı tutunuz. Başka çöpler atmayınız. Çöpleri atarken poşetin akıtıp akıtmayacağından emin olunuz.
BİR YORUM YAPIN 0