Osmanlı sofralarının vazgeçilmezi olan hoşaf, hecelerine ayrıldığı zaman "hoş ve ab" yani tatlı su anlamına gelmektedir.Tatlı su olan hoşaf, Ramazan ayında hemen hemen her iftar sofrasında servis edilmektedir. Peki,hoşaf hazırlamanın püf noktaları nelerdir? İşte, hoşaf yapımında dikkat edilmesi gerekenler...
Bir çok meyveden üretilen hoşaf, Ramazan aylarında Osmanlının geleneksel mutfağında sofralarında kullandığı vazgeçilmez bir şerbettir. Bu şerbetin bir çok yararı olmasının yanı sıra genellikle yemeklerle birlikte veya yemeklerden sonra da tüketilebilir. Bir çok değişik tatları bir arada kullanarak hoşaf yapmanız mümkün olabilir. Ramazan ayında hoşaf yapmanın püf noktalarını öğrenmek için haberimizin alt sayfasına göz gezdiriniz...
HOŞAF YAPMANIN PÜF NOKTALARI
- Elma, ayva gibi sert meyveleri şekerli su ile kaynatınız. Yumuşak olan meyveler ise önceden kaynatılmış şekerli suya eklenmelidir. Sıcak şekerli suya eklenen bu meyveler kısa bir süre kaynatıldıktan ocağın altı kapanmalıdır.
- Kuru veya taze olsun her meyveden hoşaf yapılmaktadır. Yumuşamış meyveleri çöpe atmak yerine hoşaf olarak kullanabilirsiniz.
- Hoşafı servis etmeden önce iyice soğutmanız gerekmektedir. Sıcak olduğu için içerisine buz koymanız yanlış yöntem olacaktır.
- Kuru meyvelerden hoşaf yaparken su içerisinde yaklaşık bir saat boyunca kalıp yumuşaması gerekmektedir. Su içerisinde şişen meyveler kaynatılarak hoşaf yapılmaya elverişlidir.
KOMPOSTO İLE HOŞAF ARASINDAKİ FARK?
Komposto ile hoşaf arasındaki tek fark; kuru meyvelerin parça ve bütün halinde şekerli suyun içinde kaynatılırsa hoşaf, taze ve yaş meyvelerin parça veya bütün halinde şekerli suyun içinde kaynatılırsa komposto olmaktadır.
BİR YORUM YAPIN 0