Çöp kovasında su birikmesi nasıl önlenir? Çöp kovası kokusu nasıl giderilir?

Çöp kovaları zaman içinde rahatsız edici kokular yaymaları nedeniyle yaşam kalitenizi düşürebilir. Çöp poşeti kullanımında, çöpler kova ile temas etmese, kapaklı olsalar dahi kokulara engel değildir. Çöp kovasında su birikmemesi için etkili bir çözüm mü arıyorsunuz? Doğru sayfadasınız. Peki, çöp kovası kokusu nasıl giderilir? Çöp kovasında su birikmemesi için ne yapılır? İşte, yanıtlar...

Kapaklı çöp kovaları, kapak kapandığında havasız kalması nedeniyle hava sirkülasyonunu kestiği için, çöp kokusu içeride kalır ve daha da rahatız edici bir koku haline gelmektedir. Bakımı yapılmayan çöp kovası evde kötü koku bir bırakmasına karşın aynı zamanda sineklenme de yapabilir. Sineklenme problemine, çöp kovasında biriken suları da dahil edebiliriz. Peki, çöp kovasında su birikmesi önlenir mi? Çöp kovası nasıl temizlenir? Çöp kovası temizlemenin püf noktaları nelerdir? Gelin haberimize bir göz atın...

Çöp kovası kokusu nasıl giderilir?

Çöp kovası kokusu nasıl giderilir?

ÇÖPÜN İÇERİSİNDE SU BİRİKMEMESİ İÇİN NE YAPILIR?

Çöpe poşet takarken, poşetlerin delik olup olmamasına özen gösteriniz. Çift poşet kullanmaya özen gösteriniz. Çöp kovasının içerisine pamuk yapılı bezler koyunuz. Çöp kovasının içerisine gazete kağıdı veya talaş dökerek de su birikmesini önleyebilirsiniz. Kovanın içerisine sıvı çeken taş veya akvaryum sünger gibi benzeri sünger çeşitlerinden koyabilirsiniz.

ÇÖP KOVASI KOKUSU GİDERMEK İÇİN NE YAPILIR?

- Boraks, çöp kovasının içindeki kötü kokuların yok olmasına yardımcı olacak en etkili çözüm olacaktır. Yarım su bardağı boraksı, aynı ölçüde su ile sulandırıp kovanın tüm yüzeyine sürünüz. 20 dakika kadar beklettikten sonra temiz bir bez veya fırça ile temizleyiniz.

Çöp kovasının içine bir miktar çamaşır suyu dökünüz ve biraz su ekleyiniz. Temizlik süngeri yardımıyla her yeri siliniz. Çöp kovası uzun süredir kirli duruyorsa, kovanın içine bir miktar su ile çamaşır suyu döküp 10 dakika kadar bekletiniz.

Çöp kovasının dibine 2 yemek kaşığı karbonat dökünüz ve 1 gün bekletiniz. Karbonat kötü kokuları dağıtacaktır. Beklettiğiniz karbonatı ıslak temiz bir süngerle yüzeye yayarak temizleyiniz. Kokuların kalıcı olarak kaybolması için karbonatı düzenli olarak kullanmaya özen gösteriniz.

Çöp kovası kokusu temizliğinde kullanabileceğiniz bir diğer malzeme beyaz sirke olabilir. Çöp kovasının iç kısmına sıcak su ve 1 su bardağı beyaz sirke döküp yarım saat bekletiniz. Fırça ya da sünger kullanarak kovanın tüm yüzeyini temizledikten sonra durulayınız.

Çöp kovasının içine yerleştirilen nem emici mendilleri uzun bir süre koku oluşumunu önleyebilir; ancak çöp poşetini uzun süreli kullanımdan kaçınınız günlük değişim önerilmektedir.

Parke nasıl temizlenir? Parkeleri parlatmak için pratik yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Parke nasıl temizlenir? Parkeleri parlatmak için pratik yöntemler

BİR YORUM YAPIN 0