Glayöl çiçeği, her evde olması gereken bir çiçek türü olarak bilinir. Bakımı oldukça kolay olan Glayöl, asil duruşunun yanı sıra rengarenk renklere sahiptir. Harika kokusuyla evinize yaydığı doğal parfüm etkisi sayesinde kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır. Peki, glayöl çiçeğine nasıl bakılır? Glayöl çiçeğini yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? İşte, glayöl çiçeği hakkında bilinmesi gerekenler...
Yaz aylarının rengarenk çiçeği Glayöl, saksı çiçekleri arasında bakımının en kolay olduğu ve en çok tercih edildiği çiçek isimlerinin arasında gelmektedir. Glayöl çiçeği anlamı ise direnç, samimiyet ve güven gibi duyguları betimlemektedir. Güçlü karakteri, sadakat duygusunu, samimiyeti ve kararlılığı sembolize eden Glayöl çiçeğinin bakımı hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşıyoruz...
- Glayöl çiçeğinin bol güneş sevdiği bilinmektedir. Yaz çiçekleri arasında narin ve zarif bitkilerden olan Glayöl, 10 – 25 derece arasında en iyi gelişimini göstermektedir. Güneş ışınlarına direkt maruz bırakmayınız.
- Düzenli sulama isteyen çiçek, özellikle dikimden düzenli sulamayı yağmurlama yöntemiyle yapabilirsiniz.
- Glayöl saksı içerisinde minimum 40 cm çaplı ve bir o kadar derin olan, drenaj deliğine sahip saksı tiplerini tercih ediniz. İyi bir drenaj sağlaması için saksı altına çakıl taşları koymayı ihmal etmeyiniz.
- Tohumdan Glayöl çoğaltmak, yaklaşık 5 sene bir zaman istemektedir. Tohumlar olgunlaşır olgunlaşmaz, saksının içerisine 1 cm kadar derine gömdükten sonra sulama yapınız.1 hafta içinde çimlenme görülecektir.
- Çoğaltılması yaklaşık 5 sene olması nedeniyle saksıda soğanı ile yetiştirerek veya hazır satın alarak, bu çiçeği yetiştirebilirsiniz.
BİR YORUM YAPIN 0