Kış aylarında yaşanan alerjilere karşı bağışıklık sistemini güçlendiren kabak, enfeksiyonlara karşı da savaşan bir sebzedir. Genellikle kabağı soyarken bir takım hatalar yapılmaktadır. Sizlere kabağın soyulma aşamasındaki yanlışları doğruya çevirecek pratik bilgileri aktarıyoruz. Kabak nasıl soyulur? Kabağı soymanın pratik yöntemleri nelerdir? İşte, yanıtlar...
Eylül ayının en doğal sebzesi olan kabak, düşük kalorili yiyecek olmasının yanı sıra tok tutma özelliğinden dolayı tercih edilen bir sebze türüdür. Diyet yapanların favori besinidir. Kabağın içerdiği 'Lutien', körlüğü ve kataraka iyi gelmektedir. Kabakta demir, magnezyum ve çinko mineralleri bulunmaktadır. Şifa kaynağı olan kabak hakkındaki bilinmesi gerekenleri ve içerisindeki vitamine zarar vermeyecek halde nasıl bir soyma yöntemi gerektiğini sizlere haberimizin alt sayfa içeriğinde açıklıyoruz...
- Kabağın alt ve üst kısımları kesmekle kesim işine başlayınız. Kabağın sapına dokunmaktan kaçınınız. Aksi halde kıymık batma gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
- Kabak soyucu aparatı ile kabağın kabuklarını dikkatlice soyunuz. Çok kalın kesmemeye özen gösteriniz. Kabukları israf etmekten kaçınınız. Kabağın vitaminin kabuğunda olduğunu da unutmayınız.
- Kabuğu soymak istemiyor iseniz ucu sivri bir bıçağı kabağın üzerinde törpü yapar gibi sürtme işlemi yapınız. Bu sayede kabuğu tem temizlemiş hem de pürüzsüz hale getirmiş olabilirsiniz.
- Kabak soyma işlemi bittiğinde ise doğal sıkılmış bir adet limon suyunu kabakların üzerinde gezdirseniz leziz bir zeytinyağlı kabak yemeği ortaya çıkarmış olabilirsiniz.
KABAĞIN ACILIĞI NASIL GEÇER?
Kabağın üzerine bol limon suyu sıkarsanız acılığını almış olabilirsiniz. Kabak yemeğini pişirirken bir kaç adet kesme şeker atabilirsiniz. Şeker, yemeğe farklı bir aroma kazandırabilir. Şeker yerine tarçın da ilave edebilirsiniz.
BİR YORUM YAPIN 0