İlik açma teknikleri arasında örme ilikler, parçalı ilikler, atkı ilikler bilinmesi gereken favori el işleri arasındadır. İlik nasıl açılır? İşte, ilik açma yöntemleri ve açıklaması...
İlik açmanın en önemli özelliği ilik boyunu saptamanız olacaktır. İlik boyuna eşit olarak düğme çapı ve düğme kalınlığını birlikte ekleyerek ilik yerini tespit ederek çizmeniz gerekmektedir. İlik çizgisi etrafından iki kat kumaşı tutacak şekilde düz teyel alabilir ve ardından ucu sivri nakış makası ile ilik çizgisinin ortasından başlayıp iki uca kadar kesebilirsiniz. Peki bu durumun sonucunda ilik açma yöntemine nasıl devam edilmelidir? İlik nasıl açılır? İşte, yanıtlar...
İLİK AÇMA YÖNTEMİ;
- Kesilen kısma atmaması için sürfile yaptıktan sonra örmeye başlamak için iğneyi iliğin sol alt köşesinden üste çıkarınız. İğneyi kesilen iç kısımdan batırıp 2 mm kadar içten çıkınız.
- İpliği iğnenin üzerinden atarak ilmek ayarlayınız. İğneyi iç tarafa doğru çekerek oluşan ilmeyi kesik kenar üzerinde sıkılaştırma uygulayınız.
- İlmekler yan yana gelecek şekilde iliği örünüz. Yuvarlak tarafı dönerken iğneyi dışta seyrek batırıp, içte ilmekleri sık kullanınız.
- Örme işlemi bittikten sonra düz kenara birit atınız. Biriti kumaşın altında sabitleme işlemini uygulayınız.
BİR YORUM YAPIN 0