Gündelik yaşamda yapmakta zorunlu olduğunuz veya hobi olarak bile yaptığınız ev temizliği, her zaman evinize renk ve hijyen katacak bir iş görevini üstlenmiştir. Peki, ev temizliğinde yapılmaması gereken hatalar var mıdır? Var ise gün aşırı yapılan temizlik hataları nelerdir? İşte, yanıtlar...
Temizlik adı altında yapılan bir çok yanlış, temizlik yapmanız yerine evin ve beyaz eşyaların daha çok kirlenmesi hatta zamanla deforme olmalarına yol açmaktadır. Ev temizliği sırları nelerdir? Haberimizin içeriğine göz atmak için tıklayınız. Peki, ev temizliğinde ne yapılması gerekmektedir? Hata olduğunu düşünmeden yaptığımız ev temizliği yöntemleri nelerdir? İşte, hata olarak saptanan ev temizliği adımları...
EV TEMİZLİĞİ HATALARI NELERDİR?
- Bulaşık makinesine haddinden fazla bulaşık doldurmak yapılan en büyük hatalar biridir. Birbirine yapışık çatal, kaşık, tabak ve tencere gibi eşyaları düzenleyiniz. Makine tamamen dolu ise eşya hafifletmesine gidiniz.
- Aynı şekilde çamaşır makinesini ağzına kadar dönemeyecek şekilde çalıştırmak yerine ağırlığı kadar çamaşır koymanız daha doğru bir temizlik yöntemi olacaktır. Taş, kum gibi maddeleri içerisinde barından kıyafetleri çamaşır makinesinden uzak tutunuz. İyice çırptıktan sonra yıkanabilir hale gelecek şekilde makineye atabilirsiniz.
- Ahşap kesme tahtasını, sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkamak her zaman için ideal bir temizlik olmayacaktır. Limonu daireler şeklinde keserek tahtanın üzerinde bez ile siler gibi ovalayarak siliniz. Tahtayı doğal çamaşır suyuna da batırabilirsiniz. İyice durulamayı ihmal etmeyiniz.
- Sürekli temiz tutmanız gereken yerler; musluklar, ocak, lavabolar, kulplar (askılar) ve kapı kollarıdır. Bunları düzenli olarak temizlemeyi unutmayınız.
- Gün aşırı kullandığınız kahve makinesini temiz bırakmayı ihmal etmeyiniz. Kahve artıklarının kuruduğunda ve üste üste kullanıldığı taktirde sağlığınızı tehdit ettiğini unutmayınız.
- Mobilyaları silerken temizleme spreyini direkt olarak mobilyaya sıkmak yerine bezin üzerine sıkıp o şekilde temizlemeyi alışkanlık haline getiriniz.
- Ayını toz bezini veya temizlik bezini farklı bölümlerde kullanmayınız. Mutfak ve banyonun temizlik bezleri farklı olmalıdır.
- Toz püskülü, toz bezi gibi malzemeleri kullanırken microfiber olmalarına özen gösteriniz. Microfiber tozu uçurmaz içinde hapseder. Toz püskülü işe yarıyor mu haberimiz için sayfamıza göz atınız.
- Banyo ve mutfakları asla nemli ve ıslak bırakmayınız. Islak yerlerde bakteri çabuk üremektedir. O nedenle silmeye ve kuru bırakmaya özen gösteriniz.
- Çöp kutusunu temizlemeyi ve boşaltmayı ihmal etmeyiniz. Poşetten akan su varsa anında kovayı yıkama işlemine geçiniz. Çöp kovası kokusu nasıl giderilir haberimiz için tıklayın
- Kokmuş yıpranmış bulaşık bez veya süngerleri kullanmayınız. Aydan aya değiştirmenizde fayda vardır.
- Bulaşık yağlı ellerle kullandığınız eşyaları ( Klavye, elektrik düğmesi gibi) mutlaka dezenfekte ediniz. Temizlemeden yağlı, lekeli bir şekilde kullanmaya devam etmeniz mikrop açığa çıkarmaktadır.
- Mutfak tezgahında işinizi bitirdikten sonra temiz bırakınız. Lekeleri temizlemeden mutfaktan ayrılmayınız.
BİR YORUM YAPIN 0