Kış aylarında görülen bir durum olan tavan sızıntısı, rahatsız edici bir durum olmaktadır. Bu durum karşısında genelde hiç bir çözüm üretmeden tesisatçı aranmaktadır. Peki tavandan su damladığını fark ettiğinizde tesisatçı aramadan önce, evde yapmanız gereken yöntemler neler olmalıdır? Tavandan akan su sızıntısı nasıl önlenir? Tavandan su aktığı durumlarda ne yapılmalı? İşte, yanıtlar...
Aşırı yağmur ve fırtına sonucu çatıda hasar oluşmaktadır. Kiremit, tuğla ve benzeri malzemeler çatlamış olabilir. Bu gibi durumlarda kabarmış tavan ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Su akan tavana karşı yapmanız gereken yöntemleri sizler için haberimizin içeriğinde paylaşıyoruz. Suyun tavandan akması nasıl engellenir? Tavandan su akmaya başladı ne yapmalıyım? gibi soruların yanıtları için haberimizin içeriğine göz atınız...
TAVANDAN SU NEDEN AKAR?
Eğer üstünüzde bir kat daha varsa, komşunuza tavandan su aktığını bildiriniz. Tavandan su damlaması devamlı mı yoksa belli aralıklarla mı olduğu kontrol ediniz. Sadece geceleri damlayan bir sızıntı ise temiz su tesisatında kılcal bir çatlak olduğu söylenmektedir.
Tavandan gelen su sarımsı bir renkteyse ve koku varsa üst kat komşunun giderlerinde bir sorun olduğu anlamına gelmektedir. Banyo veya tuvaletinin fayans aralarından üst kattan gelen bir sızıntısı varsa fayans aralarındaki derz dolgu iyi yapılmadığına işarettir. Tuz ruhu gibi kimyasalları kullanmak derz dolguyu zamanla tahrip eder ve fayans arasına su girmesine neden olmaktadır.
Bodrum katında oturanlar sızıntı durumunu yaşıyorsa, bunun kaynağı duvarın diğer tarafında bulunan toprak olarak bilinmektedir.
TAVANDAN SUYUN AKMASI NASIL ÖNLENİR?
Ana vanayı kapattıktan sonra tavandan su sızıntısı durduysa, su tesisatında çatlak veya kırık olduğu kesinleşmiş demektir.
Fayans arasından kaynaklanan su sızıntısını engellemek için fayans arasına tekrardan derz dolgu yapılırsa sorunun üstesinden gelmiş olabilirsiniz.
Sadece yağmurlu havalarda çatıdan su sızıntısı oluyorsa, çatıdan su sızmasını önlemek için çatı izolasyonu yapmanız gerekir. Membran hem ısı yalıtımı hem de izolasyon yerine geçen bir malzemedir. Uzun ömürlü olduğu için tercih edilen bir malzeme olmalıdır.
BİR YORUM YAPIN 0