A ve C vitamini yönünden zengin olan Hünnap, sakinleştirici özelliğine sahiptir. Aynı zamanda antioksidan görevi gören bu bitki, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Tam da mevsimi olan hünnap tohumu çimlendirmesi nasıl yapılır? Evde bakımı oldukça kolay olan Hünnap'ı yetiştirmek için sizlere bazı öneriler derledik. Saksıda hünnap nasıl yetiştirilir? İşte, yanıtlar...
Vücuttaki pis kanı dışarı atan hünnap, kış mevsiminin meydana getirdiği hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan görevi görüyor. Hünnap bitkisi evde elverişli koşullarda bakıldığı taktirde, uzun ömürlü bir fayda sağlayabilirsiniz. Son zamanlarda uzmanlar tarafından tüketilmesi çok tavsiye edilen hünnap bitkisinin bakımında önemli olan faktörler nelerdir? Hünnap bitkisinin uzun ömürlü olması için neler yapılmalıdır? Hünnap tohumu çimlendirmesi nasıl olur? İşte, hünnap bitkisi hakkında detaylar...
HÜNNAP BİTKİSİ BAKIMI NASIL OLUR? NASIL ÇİMLENDİRİLİR?
Hünnap tohumunu çimlendirmesi basit bit bitkidir fakat dikkat etmeniz gereken tohumu çimlendirmeden önce, tohumun soğuklama süresini almasıdır.
Elinizde hünnap tohumlarını 3 gün su içerisinde buzdolabınız derin dondurucu kısmında bırakın. Suyun donması sonucu bitki gerekli olan soğuklama süresini alacaktır.
Daha sonra buzlu suyu oda sıcaklına alın ve çözülmesini bekleyin.
Tohum buz içerisinde çözüldükten sonra ekmek istediğiniz yere tohum ebatının 2-3 katı derinliğe ekin. Hünnap tohumu erik tohumuna benziyor. Eğer ekim kışın yapılırsa, baharla beraber tohum çimlenecektir. Yazın olursa ise, 15-20 gün içerisinde tohum çimlenecektir.
Elde edilen hünnap fidanı yaklaşık 2 yıl içerisinde size hünnap vermeye başlayacaktır.
Falcon10 4 yıl önce
Hünnap ile Alıç aynı bitkilermi? Aynı mevsimde yetişiyorlar, aynı şartlarda yetişiyorlar ama bilemedim.