Değerli besinlerle dolu, kalorileri düşük, lif ve protein kaynakları olan mantarları pişirirken bilinmesi gereken belli başlı püf noktalar vardır. Mantarlar hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için paylaşıyoruz. Mantar nasıl saklanır? Mantarın tazesi nasıl anlaşılır? Merak ettiğiniz soruların yanıtları için haberin içeriğine göz atınız...
Mantarlar, sağlık açısından oldukça faydalıdır. İyi bir selenyum kaynağı olan mantarlar, taze tüketilmediği taktirde sağlık açısından zararlı olmaktadır. Doğal mantar tüketirseniz,kanser, kalp hastalıkları, tiroid hastalığı ve depresyon riskini azaltmada yardımcı olacaktır. Bol vitamin kaynaklı mantarları pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte, mantar hakkında bilinmesi gereken önemli ayrıntılar...
MANTAR TAZESİ NASIL ANLAŞILIR?
Mantarın %90'ı sudur. Tazeliğini koruyan mantar bu suyu hapsetmiştir. Mantarın şapka ve sap kısmında yumuşama başlamışsa su kaybı yaşanmış ve mantar bayatlamaya başlamış demektir. Mantar sert olmalıdır.
Taze mantar, üzeri açık olarak kuru bir kapta kese kağıdı ile buzdolabının sebzeliğinde 6 gün muhafaza edilebilir. Doğrandıktan sonra kuru olarak buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuda saklamanızı öneriyoruz.
MANTAR PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI;
Mantarın su çekip kararmaması için su da bekletmeden hızlı bir şekilde yıkanıp kurulanması gerekmektedir.
Mantar pişerken suyunu bırakmaktadır. Bu nedenle mantarın bırakacağı su hesaba katılarak, yemeğin suyu ona göre konmalıdır.
Pişerken kararmaması için tencerenin kapağı tencerenin kapağı hafif aralık bırakılmalıdır.
BİR YORUM YAPIN 0