Evde hayvan beslemek isteyenler tarafından en çok tercih edilen japon balığı türüdür. Soğuğa karşı dayanıklı olan Japon balığını evde fanusun içinde kolayca yetiştirebilirsiniz. İşte evde Japon balığına en güzel şekilde nasıl bakılır Sizler için araştırdık. İşte yanıtlar:
Süslü Japon balıkları, sazangiller familyasından yer alan bir balık türüdür. Çaprazlama yöntemi kullanarak birçok farklı renkte ve vücut yapısında çeşidi yapılmaktadır. Jaon balıklarından Suriye japonu, comet, shubunkin gibi türler soğuk suda kolayca yaşayabilirler. Tek cins olarak akvaryumlarda olan balıklar ısıtıcıya ihtiyaç duymaz. Ama bazı süslü olan Japon balıklarını (oranda, ranchu, rykuin) evde akvaryumda suyun aynı ısıda kalmasına ihtiyaç duyar. Japon balıklarının beslerken en çok dikkat etmeniz gereken şey yemi düzenli ve dozunda vermektir. Balıklara düzensiz ve çok yem verirseniz kabızlık hastalığına yakalanabilirler. Japon balıklarına düzgün bakıldığı takdirde yaklaşık 25 yaşına kadar yaşayabilirler. Japon balıklarının bakımı düzgün yapıldığında 25 cm'ye kadar büyüme sağlayabilirler. Balıkların daha uzun yaşamaları için ısıtıcılı ve filtreli bir akvaryumda bakılmaları tavsiye edilir. Japon balığı hakkında merak edilenleri yasemin.com ekibi olarak sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde:
JAPON BALIĞI BAKIMI NASIL YAPILIR
- Evde bakacağınız balıkların sağlıklı bir şekilde yaşamalarını istiyorsanız en az 65 litre su içinde bakmanız gerekir. Ayrıca uzun ve dar akvaryum yerine geniş yüzeyi olan akvaryumları tercih edin.
- Balıkları koyacağınız suda bakteri oluşması için suyun içine balıkları yaklaşık bir hafta sonra koyun. Akyaryumu filtre, ısıtıcı ve hava motoru çalışır vaziyette 1 hafta balıksız bırakarak suyunun oturmasını sağlayın.
- Akvaryumun içine canlı bitkiler ve çakıl taşlarıyla süslemeyi unutmayın. Balıklara zarar verecek dekoratif süslemeler yerine balıkların rahatlıkla içinde geçeceği ve düzgün oyuklu olmayan ürünler tercih edin.
- Balıkları yerleştirdikten sonra iki haftada bir temizleme işlemini yapmanız gerekir. Filtre kullanmanız. Çünkü balıklar zararlı olan amonyak ve nitritlerin oluşmasına sebep olacak çok fazla dışkı üretirler.
- Japon balıklarını günde bir ya da iki kere kendi özel olan yemleriyle besleyin. Verdiğiniz yemi minik bir şekilde ufalayıp suyunu içine atın. Balıkların fazla hava yutmamaları için vereceğiniz yemi biraz su içinde tuttuktan sonra onlara vermeniz daha iyi olur.
- Akvaryumu temizleme işlemi yapacağınız zaman balıkları akvaryumdan çıkarmadan yapmaya çalışın. Böylelikle çok hassas olan japon balıkları strese girmez.
BİR YORUM YAPIN 0