Son dönemlerde herkesin sevdiği ve hobi edindiği ahşap boyama modası geçmiş eşyaları değerlendirmek için çok güzel bir yöntemdir. Yeni bir görünüme kavuşturmak istediğiniz mobilyaları ahşap boyama tekniklerini kullanarak istediğiniz renklere boyayabilirsiniz. Yasemin.com ekibi olarak sizlere ahşap boyamanın tekniklerini araştırdık. Detaylar haberimizde:
Zaman içerisinde eskiyen, yıpranmış ahşap eşyaları ya da hiç kullanmadığınız ham malzemeyi boya ve çeşitli malzemelerle yeniden bambaşka yepyeni hale getirmeye ahşap boyama denir. Özellikle kadınların en çok sevdiği hobiler arasında yer alan ahşap boyama hem güzel vakit geçirmek hem de evde bulunan eşyaları atmak yerine değerlendirmek için en güzel yöntemler arasında yer alıyor. Ahşap boyama ile birçok kullanmadığınız eşyayı yenileyebilirsiniz. Ayrıca rengini beğenmediğiniz ve yeni aldığınız eşyaların rengini değiştirip kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz. Ama ahşap boya yapmak için alacağınız malzemelerin kalitesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Kalitesiz boyalarla yaptığınız boyaların hem tutmama riski hem de kötü durma riski bulunmaktadır. Ahşap boyama ile evde bulunan eski bir vazo, bir tepsi, masa ya da sehpayı istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Eski eşyaları değerlendirmek isteyenler ve boş zamanlarını güzel geçirmek isteyenler işin ahşap boyamanın inceliklerini araştırdık. İşte detaylar:
AHŞAP BOYAMA YAPMAK İÇİN KULLANILAN MALZEMELER
- - Fırçalar
- - Akrilik boya çeşitleri
- - Vernik
- - Macun
- - Zımpara
- - Sim
- Öncelikli olarak ahşap boyama yapacağınız eşyanın temizlenmesi ve düzeltilmesi gerekiyor. Boyanın daha iyi tutması için eşyanın herhangi bir yerinde delikler varsa macun ile doldurulması gerekmektedir.
- Daha sonra eşyanın üzerinde pürüzlük varsa zımpara ile düzleştirme işlemi yapılır.
- En çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri hazırlayacağınız boyanın çok katı ya da çok sıvı olmaması gerekir. Sonrasında kullanacağınız fırçayı yatay pozisyonda tutarak boyama işlemini şeritler halinde yapmanız gerekiyor. Daha sonra boyadığınız eşyayı 20 dakika kadar kuruması için bekletin.
- Kuruduktan sonra zımparalama işlemini tekrar yapın ve hemen temiz bir bez ile güzelce silin. Ardından tekrar 2 kat boyayla boyayarak zemin boyasını bitirebilirsiniz.
- Daha sonra zevkinize bağlı olarak istediğiniz tarz ve renkte eşyayı boyayıp şekillendirebilirsiniz.
BİR YORUM YAPIN 0