Kırlangıç balığı nasıl temizlenir? Kırlangıç balığı temizlenin püf noktaları

Ortalama 25-30 cm olan kırlangıç balığına kırmızı kırlangıç olarak adlandırılır. Çok lezzetli olan Kırlangıç balığının temizlemesi biraz zordur. Ama size vereceğimiz birkaç püf noktasıyla kolayca halledebilirsiniz. Pullu bir balık olduğu için ilk olarak pullarının temizlenmesi gereken Kırlangıç balığı temizlemenin püf noktaları. Kolay şekilde kırlangıç balığı nasıl temizlenir ve yüzgeçleri nasıl ayıklanır

Sonbahar ve kış mevsimiyle birlikte balık sezonu açıldı. Kırlangıç balığını eylül balığı olsa da yıl boyunca tüketebilirsiniz. Protein bakımından oldukça zengin olan balıkları düzenli olarak haftada en aza iki defa yemek gerekiyor. Ortalama 25-30 cm olan kırlangıç balığına kırmızı kırlangıç, küçüklerine ise derviş balığı olarak adlandırılıyor.  Kırlangıç balığı, bütün denizlerde bulunur ama genelde Marmara, Akdeniz ve Ege’de en sık şekilde görülür. Genelde denizin dip kısımlarda küçük balıklarla beslenerek yaşayan kırlangıç balığının mevsimi nisan ve eylül ayları arasındadır. Sırtı kırmızı, pembe karın kısmı ise beyaz renklerde olan kırlangıç, büyük kafalı ve oldukça lezzetli bir balıktır. Kırlangıç balığını temizlerken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. İşte detaylar: 

Levrek nasıl temizlenir? Balık açarken hangi bıçak kullanılır?İLİŞKİLİ HABERLevrek nasıl temizlenir? Balık açarken hangi bıçak kullanılır?

Kırlangıç balığı nasıl temizlenir

Kırlangıç balığı nasıl temizlenir

KIRLANGIÇ BALIĞI NASIL TEMİZLENİR?

Kırlangıç balığı pullu bir balık olduğu için ilk olarak pullarının temizlenmesi gerekir. Balığın etine zarar vermeden balığın pullarını temizleyin. Pullarını temizlemek için balığın derisine bıçağı bir iki defa sürtmek yeterlidir. Bu işlem sırasında balığın zarar görmemesi için bıçağı dik tutmak gerekir. Pulları dışında karnını yararak iç organlarını çıkaracağınız kırlangıç, yapılacak yemeğe göre farklı şekillerde dilimlenir ve kafa kısmı kesinlikle atılmaz. Özellikle çorba yapımında kullanılan kırlangıç başının beyin ve yanak kısımları oldukça lezzetlidir.

Çinekop balığı nasıl temizlenir? Çinekop balığını ayıklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABERÇinekop balığı nasıl temizlenir? Çinekop balığını ayıklama yöntemleri

kırlangıç balığı temizleme

kırlangıç balığı temizleme

HANGİ MEVSİMDE HANGİ BALIK YENİR?

Ocak: Kefal, tekir, kırlangıç, levrek, yengeç, yılanbalığı, karides
Şubat: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüşbalığı, midye, ıstakoz, somon, dilblağı
Mart: Levrek, kalkan, kefal, tekir, midye
Nisan: Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, midye, barbunya, mercan, kayabalığı,
Mayıs: Barbunya, ıstakoz, levrek, tekir, kılıç, kırlangıç, dilbalığı, iskorpit, pavurya, karides
Haziran: Mercan, levrek, barbunya, tekir, pavurya, ıstakoz
Temmuz: Sardalya, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya
Ağustos: çingene palamutu, mercan, kılıç, sardalya, izmarit, istakoz
Eylül: Palamut, lüfer, kılıç, sardalya, kolyoz, kırlangıç
Ekim: Palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalya, torik
Kasım: Mezgit, ringa
Aralık: Yengeç, pavurya, levrek

Taze balık nasıl anlaşılır

Taze balık nasıl anlaşılır

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0