Soğuk havaların başlamasıyla birlikte bebeklerinin ayaklarını uzatacak birbirinden güzel örgü patiği modelleri bulunuyor. Yıllardır örülen ve modası hiç geçmeyen ponponlu bebek patiği modelinin nasıl yapılır anlatacağız. Bu patiği farklı renkler kullanarak ister kız çocukları için isterseniz de erkek çocuklarına yapabilirsiniz. İşte ponponlu patik yapımı:
Havaların soğuması ve sonbaharın gelmesiyle, bebeklerin o küçücük ayaklarına giydireceğiniz birbirinden güzel patikler yapabilirsiniz. Ponponlu bebek patiği örgü modelleri arasında en kolay ve hızlı yapabileceğiniz modellerden biridir. Örgü örmeye yeni başlayanlar bu modelden başlayabilir. Böylelikle çok kolay bir şekilde kendi çocuğunuza ya da sevdiğiniz bir bebeğe yapıp örebilirsiniz. Eğer takım halinde yapmak isterseniz bu modelden bebeğinize berede yapmanız mümkün. Aynı ipi kullanarak takım bir şekilde bere ve patik ikilisini yapabilirsiniz. Soğuk havalarda bebeklerin ayaklarını sıcacık yapacak olan ponponlu bebek patiği nasıl yapılır? İşte adım adım ponponlu bebek patiği yapılışı:
PONPONLU BEBEK PATİĞİ MODELİ NASIL YAPILIR?
Ponponlu bebek patik modeli basit bir şekilde yapılmaktadır.
MALZEMELER
⇒ Vizyon (80815 renk kodu) iplik,
⇒ Asker Yeşili (80842 renk kodu ) renklere sahip iplikler yeterlidir.
⇒ Şiş numaramız ise 3.5 mm
⇒ Çatal
YAPILIŞI:
⇒ Öncelikle şişe 40 ilmek atılı ve 1 sıra boyunca haraşo başlangıcı yapılarak ön sıraya getirilir.
Ön sırada 2 ilmek haraşo örülür, 1 arttırıp peşinden 17 ilmek haraşo örgü örüyoruz. 1 ⇒ Arttırılır, 2 ilmek haraşo örgü örülür, 1 arttırılır , 17 ilmek haraşo örülü , 1 arttırılı , 2 ilmek haraşo örgü örülür.
⇒ Arka sıraya geçtiğimizde tüm ilmekleri haraşo örgü ile örüyoruz.
⇒ Ön sırada 3 haraşo, 1 arttırılır, 17 haraşo, 1 arttırılır, 4 haraşo, 1 arttırılır, 17 haraşo, 1 arttırılır ve son olarak da 3 haraşo örülür.
⇒ Önceki yaptığımız gibi arka sırada tüm ilmekleri haraşo örgü ile örüyoruz.
⇒ Ön kısımda gene arttırma yapılan yerlere arttırma yapıyoruz, örgü başlangıcından beri toplamda 5 kere arttırma işlemini tekrarlayacak şekilde her ön tarafta arttırma yapılır ve arka tarafta haraşo örülür.
⇒ Arka kısımdaki tüm ilmekleri haraşo örüp toplamda 50 ilmek elde etmeliyiz.
⇒ Arttırma sırasını dikkate alarak toplam 3 diş haraşo örülür.
⇒ Haraşonun sıralarını tamamlaysak ön yüze 1 sıra test, arka sırada ise 1 sıra düz örgü örüyoruz.
⇒ Tekrardan haraşo örgü örmeye başlıyoruz ve 3 diş daha haraşo örüyoruz.
⇒ Haraşo sıraları tamamlanınca ön kısımda 29 ilmek olmak kaydıyla haraşo örelim. 30 ve 31 ilmekte ters olarak kesilir ve dönülür. İlk ilmek örülmeden alıyoruz ve sonraki 8 ilmeği haraşo olarak örüyoruz. Şişte toplamda 9 ilmek olması gerekli. 10 ve 11 İlmek düz olarak birlikte kesilir ve dönülür. Ön yüzde ilk ilmek örmeden alıyor 8 ilmek haraşo örüyoruz. Şişte toplam 9 ilmek olmuş oluyor. 10 ve 11 ilmek ters olarak kesilir ve dönülür.
⇒ Bu şekilde yanlarda 12’şer ilmek kalıncaya kadar her gidiş ve gelişte sağdan soldan birer ilmek kesiyoruz.
⇒ Şişte toplam 34 ilmek kalmış olmalı. Bu 34 ilmek ile 9 diş haraşo örgü örüyoruz. Patik zincirinin geçmesi için 4 diş ördükten sonra 8 ilmek arayla ajur yapılır.
⇒ Haraşo sıralar tamamlandıktan sonra ön yüzde tüm ilmekler düz ve arkada ters örülür.
⇒ Ön yüzde tüm ilmekler ilmek kaydırma yöntemiyle kapatılır.
120 zincir çekiyoruz ve patik zinciri yapıyoruz. Uçlarına çatalla ponpon yapıp bileştirdik mi patiklerimiz tamamdır.
BİR YORUM YAPIN 0