Derin dondurucular taze yiyecekleri muhafaza etmek için buzdolabının bir bölümü olarak hemen hemen herkesin evinde yerini alıyor. Birçok açıdan kolaylık sağlayan derin dondurucular çiğ yiyecekleri muhafaza etmenin yanı sıra çoğu artan pişmiş yemekleri saklama konusunda da hayat kurtarıcıdır. Peki, artan çorba buzlukta nasıl saklanır, buzdolabı poşetinde çorba saklanır mı? İşte yanıtlar:
Uzun süre saklamak istediğiniz çiğ sebze ve her yemeğini derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Son dönemlerde ev hanımları derin dondurucuların içine artan çorbaları, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler gibi aklınıza gelebilecek her şeyi koyuyor. Buzlukta çorba saklamak gerçekten güzel bir fikir ve çoğu zaman da hayat kurtarıcı olabiliyor. Çorba yapacak vaktiniz olmadığında, evde çorba malzemesi kalmadığında veya beklenmedik misafirler olduğunda derin dondurucudan çıkaracağınız çorba çok işe yarıyor. Çorbayı buzlukta saklamak istiyorsanız saklamadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. İşte dikkat etmeniz gerekenler:
BUZLUKTA ÇORBA NASIL SAKLANIR?
Çorbanızı pişirdikten sonra servis ettiniz ve arttı. Eğer ziyan olmasını istemiyorsanız buzluğa atabilirsiniz. İşte adım adım buzlukta çorba saklama...
► Çorbanızı sıcak ya da ılık haldeyken sakın buzluğa koymayın. Çünkü sıcak çorba hem buzdolabınıza zarar verebilir hem de bir anda soğuğa maruz kalacağından çok bozulur.
► Artan çorbaları buzlukta saklamanın en pratik yolu buzluktaki ısılara dayanıklı buzdolabı poşetleri ya da kilitli poşetlere koymaktan geçiyor. Çorbanız iyice soğuduktan sonra buzdolabı poşeti ya da buzluğa atılmaya uygun kilitli poşetin içine çorbayı dikkatlice boşaltın. Bu poşetleri geniş kapların içine açık bir şekilde yerleştirip içine dikkatlice tenceredeki çorbayı aktarabilirsiniz.
► Çorbayı buzdolabı poşetine boşalttıktan sonra hava almayacak şekilde kapatın ve direk buzluğa koyun.
► Ayrıca buzluğa uygun kaplarınız varsa direk o kapların içine çorbayı koyup ağzını sıkıca kapatıp saklayabilirsiniz.
► Çorbanızı poşete ya da saklama kapıda yerleştirdikten sonra ağzını hava almayacak şekilde kapattıktan sonra mutlaka tarihi ve çorbanın ismini not edin. Böylece hem buzlukta ne aradığınızı bulmanız kolay olacak hem de kullanmak istediğinizde bozulup bozulmadığını kolayca anlayabileceksiniz.
► Buzluğa attıktan sonra aniden bir misafir geldiğinde donmuş halde sizi bekleyen çorbayı kullanmak için önce buzdolabında, sonra da oda sıcaklığında çözdürebilirsiniz.
► Buzları tamamen çözülen ve soğuğunu atan çorbayı poşetinden ya da kabından çıkarın, tencereye alıp ısıtarak servis edin.
Aysun 1 yıl önce
Peki ne kadar sure durabilir buzlukta?