LCD ekranları nasıl temizlenir? En kolay televizyondaki parmak izleri nasıl çıkar?

Evlerimizin baş köşesinde yer alan ve karşısında saatlerce vakit geçirilen televizyon ekranları zamanla kirlenir. LCD ekran televizyonlar modern görünümünün yanı sıra evlerde en çok kirlenen elektronik eşyalar arasında en başta yer alıyor. Peki LCD televizyonlar nasıl temizlenir, LCD ekranları temizlemenin yöntemleri nelerdir? İşte yöntemler:

Son dönemde birçok farklı çeşidi çıkan televizyonlar hemen hemen her evde yer alıyor. Günün her saati açık olduğu için çok fazla toz ve kir toplar. Televizyon gibi elektronik eşyaları temizlerken bir LCD ekranın ne olduğunu, onu temiz tutmanın zorluklarını ve LCD TV ekranının temizliği ilgili ipuçlarını neler olduğunu çok iyi bilmenize yardımcı olabilir. Örneğin; bilgisayar, telefon ve televizyon gibi cihazların özellikle ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanmamanız gerekiyor. Çünkü ıslak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor. Kullanılan ıslak mendillerin hiçbir temizleyici özelliği de bulunmuyor. Aynı zamanda ıslak olmalarından dolayı hassas olan eşyalarınıza zarar veriyor. Üstelik bir süre sonra özellikle bilgisayar, televizyon ve telefon ekranlarında lekelenmeler meydana geliyor. İşte LCD ekranları temizlemek için bazı yöntemler:

Bulaşık makinesi nasıl temizlenir? En kolay bulaşık makinesi temizleme yöntemleriİLİŞKİLİ HABERBulaşık makinesi nasıl temizlenir? En kolay bulaşık makinesi temizleme yöntemleri

LCD ekran televizyonlar nasıl temizlenir

LCD ekran televizyonlar nasıl temizlenir

LCD EKRANLAR NASIL TEMİZLENİR?

► Televizyonunuzun ekranını temizlemeden önce kapatın. LCD ekran televizyonlar kapatıldıktan sonra üzerinde yer alan toz ve kirler daha çok görünür.

► Hem çerçevenin hem de ekranın genel temizliği için yumuşak, temiz, tiftiksiz ve kuru bir bez kullanın. Çoğu LCD televizyon, bilgisayar ve telefon ekranlarını temizlemek için gözlük temizleme mendilleri gibi olan mikrofiber bezleri tercih edin.ile bu amaçla kullanabileceğiniz mikro fiber bir bez gelir. 

Televizyon ekranları nasıl temizlenir

Televizyon ekranları nasıl temizlenir

► Televizyonun gövdesini ya da ekranın yüzeyini temizlerken yumuşak mikrofiber bir bezi hafif nemlendirilmiş olarak kullanmanız gerekir.

► Kullanacağınız temizleyiciyi asla direkt olarak televizyonun ekranına sıkmayın. Eğer kimyasal temizleyicileri direk ekrana püskürtürseniz televizyonun yapısında solma ve bozulma, ekranın yüzeyinde de soyulma gibi durumlar meydana gelebilir.

led ekran nasıl temizlenir

led ekran nasıl temizlenir

► LCD televizyonları temizlerken en çok dikkat etmeniz gereken şey ürünü, yumuşak bir bez kullanarak ve sadece bir monitör temizleyicisi ile temizlemeniz gerektiğidir. Eğer TV temizleyicisinden başka bir temizleyici kullanmanız gerekirse su ile 1:10 oranında seyreltmeniz gerekir.

► Cihazı temizlemeden önce mutlaka fişten çektiğinize emin olun. Çünkü elektrik şoku veya yangın gibi beklenmedik kazalar gerçekleşebilir.

► Ürünü temizlerken asla Balmumu, benzin, alkol, tiner, böcek ilacı, yağ veya temizleyici gibi kimyasalları kullanmayın. Bu kimyasal olan ürünler cihazınızın yüzeyinin görüntüsünü değiştirebilir, ürünün üzerindeki etiketlerin soyulmasına sebep olur.

LCD ekranlar nasıl silinir

LCD ekranlar nasıl silinir

► Bezi, sadece çok az miktarda su ekleyerek kullanın. Bezde herhangi bir yabancı madde olması durumunda ürün çizilebileceğinden, temizliğe başlamadan önce bezi iyice sallayın.

► Eğer evde mikrofiber bezleriniz yoksa LCD ekranları temizlerken pamuklu, mendilden yapılmış eski bir tişörtü kullanarak temizleyebilirsiniz. 

Islak mendille LCD ekranlar silinir mi

Islak mendille LCD ekranlar silinir mi

► Dairesel hareketlerle yavaş bir şekilde sildiğiniz LCD ekran televizyonu kurumasına izin verin. Tekrar çalıştırmadan önce ekranınızın tamamen kuru olduğundan emin olun. Mürekkep gibi zor lekeleri çıkarmak için, bu prosedürü birkaç kez yapmaya devam etmek isteyebilirsiniz. Bu tür inatçı lekeler için özel LCD temizleyiciler de bulacaksınız.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0